Chana masala on suosittu intialainen ruokalaji, joka valmistetaan pääasiassa kikherneistä (tunnetaan hindiksi nimellä ”chana”). Tämä vegaaninen curry on keitetty mausteisessa ja kirpeässä tomaattipohjaisessa kastikkeessa, joka on usein maustettu intialaisilla mausteilla, kuten kumina, korianteri, kurkuma, garam masala ja chilijauhe.
Chana Masalan voi nauttia sellaisenaan tai tarjoilla riisin, leivän, kuten naanin kanssa. Tämä lämmin curry ruoka ei ole vain todella maukasta, vaan myös ravitsevaa, sillä se sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua kikherneiden ansiosta. Se on perusruoka monissa intialaisissa kodeissa.
Vegaaninen curry on nopea ja erittäin helppo kasvisruoka, joka valmistuu vain 10 minuutissa, ja se on täyttävää, kevyttä ja herkullista!
Chana Masala-reseptin variaatiot
Reseptiä voi tarpeen tullen muutella lisäämällä curryn joukkoon vihanneksia, kuten porkkanaa, perunaa tai parsakaalta. Curryyn saadaan pehmeyttä lisäämällä joukkoon kookosmaitoa tai vegaanista kasvikermaa.
Curryn proteiinilähteenä voi reseptissä käyttää myös papuja, linssejä tai paistettua tofua.
Katso myös: Falafel ja tzatziki kastike
Vegaaninen Kikherne Curry (Chana Masala)
Ainesosat
- 1/2 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1.5 rkl curryjauhetta
- 0.5 tl kuminajauhetta
- 0.5 tl jauhettua korianteria
- 0.5 tl kuivattua inkivääriä
- 1 tl jauhettua paprikaa
- 1 tl jauhettua kurkumaa
- 1 tlk tomaattimurskaa (tai 2-3 tuoretta tomaattia)
- 230 g (1 prk) kikherneitä
- 1-1.5 dl kookosmaitoa (tai vegaanista ruokakermaa)
- 1 rkl sokeria tai siirappia
- suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Ohjeet
- Esilämmitä iso tarttumaton paistinpannu keskilämmöllä. Kun pannu kuumenee, yhdistä curryjauhe, kumina, korianteri, paprika ja inkivääri pieneen kulhoon ja sekoita keskenään.
- Kun pannu on valmis, heitä joukkoon hieman öljyä, sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Ripottele kuiva mausteseos sipulien ja valkosipulin päälle. Sekoita hyvin, kunnes mausteseos peittää sipulit ja paista vielä minuutti. Lisää tarvittaessa hieman vettä tarttumisen estämiseksi.
- Lisää pannulle tomaatit, kikherneet, kookosmaito (tai vegaaninen ruokakerma), sokeri (tai siirappi) ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2-3 minuuttia.
- Vähennä lämpöä miedolle ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä 2-3 minuuttia.
- Ota pois lämmöltä ja tarjoile riisin tai muun lisukkeen kanssa. Voit koristella annoksen hienonnetulla persiljalla.