Ilmainen toimitus yli 59€ | 100% vegaaninen | 305+ tuotetta

Search
Search
Koti - Reseptit - Alkuruoat - Misokeitto herkkusienillä (vegaaninen)
misokeitto

Misokeitto herkkusienillä (vegaaninen)

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Miso-keitto on perinteinen japanilainen keitto, jonka pääraaka-aine on fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna. Keitto tunnetaan suolaisesta, umami-rikkaasta maustaan, joka luodaan miso-tahnan käymisprosessissa.

Misokeiton pohjana on perinteisesti Dashi-liemi: kuivatusta merilevästä ja kalahiutaleista valmistettu liemi. Liemi voidaan valmistaa myös ilman kalaa kasvisliemestä.

Misokeittoon lisätään tyypillisesti muita makua antavia ainesosia, kuten tofua, merilevää (usein wakamea) ja kevätsipulia.

Tällä misokeiton reseptillä keitto maustetaan soijakastikkeella ja vaalealla misotahnalla. Keittoon tuo ruokaisuutta tuoreet herkkusienet.

Misokeitto valmistus:

  1. Kuullota pilkottuja herkkusieniä seesamiöljyssä kattilassa
  2. Lisää 1 dl vettä ja soijakastike, keitä hetki
  3. Lisää 4 dl vettä ja kevätsipulit. Keitä noin 3 minuuttia
  4. Ota keitto pois liedeltä ja mittaa iso ruokalusikallinen vaaleaa misotahnaa. Lisää misotahna keittoon, sekoita tasaiseksi.
herkkusieniä
1.
herkkusieniä ja soijakastiketta
2.
kevätsipulia
3.
misotahna
4.

Ripottele keiton päälle seesaminsiemeniä koristeeksi ja nauti.

vegaaninen misokeitto herkkusienillä

Katso myös: paistetut nuudelit Pad Thai

misokeitto

Misokeitto herkkusienillä (vegaaninen)

Resepti kahdelle

Ainesosat
  

  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl soijakastike
  • 1 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 4-6 kevätsipulia
  • seesaminsiemeniä koristeluun

Ohjeet
 

  • Lisää pilkotut herkkusienet kattilaan, kuullota sieniä seesamiöljyssä
  • Lisää 1 dl vettä ja soijakastike, keitä hetki
  • Lisää 4 dl vettä ja pilkotut kevätsipulit. Keitä n. 3min
  • Ota keitto pois liedeltä. Lisää iso ruokalusikallinen vaaleaa misotahnaa ja sekoita. Koristele annos ripottelemalla keiton päälle seesaminsiemeniä.