Ilmainen toimitus yli 59€ | 100% vegaaninen | 305+ tuotetta

Search
Search
Koti - Reseptit - Jälkiruoat - Pehmeä herkullinen pullataikina – leivo vegaaniset pullat ja korvapuustit
vegaaniset pullat ja korvapuustit

Pehmeä herkullinen pullataikina – leivo vegaaniset pullat ja korvapuustit

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Vegaaniset pullat eivät tarvitse kananmunia, voita tai maitoa onnistuakseen. Tällä samalla taikinalla voit paistaa pullia (tai vaikka pullapitkon) ja korvapuusteja. Pullataikinaan voi öljynä käyttää rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä.

vegaaniset pullat

Vegaaniset pullat ja korvapuustit valmistus

Reseptin vegaaninen pullataikina on nopea valmistaa sillä taikinaa ei tarvitse vaivata, tunnin kohotus riittää. Kohotustulos on parhain lämpimässä eli aseta uuninpelti pullineen esimerkiksi 40-asteiseen uuniin tai lämpimän uunin päälle.

Korvapuustit valmistetaan seuraavasti: kaulitse taikina ensin suorakaiteen muotoon jauhotetulla alustalla. Lisää sitten täyte eli öljy, sokeri ja kaneli taikinan päälle. Rullaa taikina ja leikkaa taikinasta kolmion muotoisia paloja. Paina sormella kolmion kärjestä taikinaa kasaan niin, että korvapuusti saa oikean muotoonsa. Laita korvapuustit uuninpellille ja kohota 1h ennen paistamista.

vegaaniset pullat

Katso myös: vegaaninen pannukakku

vegaaniset pullat ja korvapuustit

Vegaaniset pullat ja korvapuustit

N. 8-10 kpl

Ainesosat
  

Pullataikina (pullat ja korvapuustit)

  • 11 g (1 pussi) kuivahiiva
  • 2.5 dl vesi
  • 1.5 dl sokeri
  • 1 dl rypsiöljy tai mieto oliiviöljy
  • 6 dl puolikarkea vehnäjauho
  • 1.5 tl kardemumma
  • 1 tl suola

Korvapuustien täyte

  • 5 rkl rypsiöljy tai mieto oliiviöljy
  • 5 rkl sokeri
  • 1.5 rkl kaneli

Ohjeet
 

Taikina

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Sekoita joukkoon öljy, sokeri, suola, kardemumma ja jauhot. Sekoita taikina hyvin.
  • Nostata taikinaa n. 10 min kulhossa

Pullat:

  • Lisää hieman jauhoja ja jaa taikina suurinpiirtein samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat pulliksi uuninpellille leivinpaperin päälle. Kohota 1h.
  • Paista kohonneita pullia 200-asteessa n. 10 min

Korvapuustit:

  • Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi,
  • Lisää levyn päälle täyte. Levitä öljy tasaisesti taikinan päälle. Ripottele sokeri ja kaneli öljyn päälle.
  • Kieritä taikina rullalle. Leikkaa rullasta poikittain kolmion muotoisia paloja. Paina korvapuusti muotoonsa kolmion kärjestä litistämällä.
  • Kohota korvapuusteja 1h uuninpellillä leivinpaperin päällä.
  • Paista kohonneita korvapuusteja uunin keskitasossa 200-asteessa n. 10 min

Huomautukset

Pullataikina kohoaa parhaiten lämpimässä. Esimerkiksi uunipellin pullineen voi asettaa kohoamaan lieden päälle samalla kun uunissa paistuu muuta ruokaa.