Vegaaninen kakkupohja valmistuu ilman kananmunia tai maitotuotteita. Tällä reseptillä syntyy 18 cm kakkupohjalla pienehkö täytekakku. Pohjan voi leikata kahteen osaan.
Vegaaninen kakkupohja
- 4 dl yleisjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl kasvimaitoa (kaura, soija, manteli)
- 1 dl kasviöljyä (esim. rypsiöljy)
- 2 dl sokeria
- 0.5 tl vaniljasokeria tai uutetta
- 1 tl ruokasooda
- 1 rkl valkoviinietikka
Valmistusohje: Lisää kulhoon jauhot ja leivinjauhe, sekoita. Lisää toiseen kulhoon loput ainekset ja sekoita. Yhdistä kulhojen sisällöt ja sekoita taikina kuohkeaksi.
Kaavi taikina n. 18 cm kokoiseen öljyttyyn irtopohjavuokaan. Paista 180 °C asteessa n. 45 min.
Kakkupohja on valmis kun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
Odota että kakku jäähtyy ennen koristelua tai kerrosten leikkaamista.