Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Jälkiruoat - Vegaaninen kakkupohja

Vegaaninen kakkupohja

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Vegaaninen kakkupohja valmistuu ilman kananmunia tai maitotuotteita. Tällä reseptillä syntyy 18 cm kakkupohjalla pienehkö täytekakku. Pohjan voi leikata kahteen osaan.

Vegaaninen kakkupohja

  • 4 dl yleisjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl kasvimaitoa (kaura, soija, manteli)
  • 1 dl kasviöljyä (esim. rypsiöljy)
  • 2 dl sokeria
  • 0.5 tl vaniljasokeria tai uutetta
  • 1 tl ruokasooda
  • 1 rkl valkoviinietikka

Valmistusohje: Lisää kulhoon jauhot ja leivinjauhe, sekoita. Lisää toiseen kulhoon loput ainekset ja sekoita. Yhdistä kulhojen sisällöt ja sekoita taikina kuohkeaksi.

Kaavi taikina n. 18 cm kokoiseen öljyttyyn irtopohjavuokaan. Paista 180 °C asteessa n. 45 min.

Kakkupohja on valmis kun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.

Odota että kakku jäähtyy ennen koristelua tai kerrosten leikkaamista.

vegaaninen kakkupohja
Vegaaninen kakkupohja soveltuu täytekakkujen tekoon
vegaaninen kakkupohja
Pohjan voi leikata kahteen osaan