Vegaaninen pannukakku tehdään kasvimaitoon, esimerkiksi kaurajuomaan. Reseptin ainekset sekoitetaan keskenään mahdollisimman kuohkeaksi (vispilä on hyvä apuväline) ja taikina kaadetaan uunivuokaan. Paistaminen tapahtuu 200-asteisessa uunissa. Pannukakku on valmis kun sen pinta on saanut väriä.
Katso myös: vegaaniset letut
Vegaaninen pannukakku
4 annosta
Ainesosat
- 3 dl kasvipohjainen maito (esim kaurajuoma)
- 3 dl vehnäjauho
- 0.75 dl sokeri
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhe
- 0.5 dl sulatettu vegaaninen margariini
- 0.5 rkl viinietikka
Ohjeet
- Sekoita muut ainekset sulatettuun rasvaan ja vispaa taikina kuohkeaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 20 x 30 cm tai halkaisijaltaan 28 cm pyöreä vuoka) ja paista 200-asteessa n. 20-30 min.
Huomautukset
Pannukakkutaikinan tulee olla jämäkkää mutta silti juoksevaa. Jos käyttämäsi kasvijuoma on hyvin vesipitoista, ja taikina vaikuttaa löysältä, voi jauhon määrää hieman lisätä.