Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Jälkiruoat - Vegaaniset letut
vegaaniset letut

Vegaaniset letut

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Vegaaniset letut valmistuvat kasvipohjaisesta maidosta (esimerkiksi kauramaito sopii hyvin) ja paistamiseen käytettiin rypsiöljyä.

Vegaaniset letut valmistus

Lettutaikina vispataan vispilällä tasaiseksi niin ettei paakkuja muodostu.

Paistaessa pannun tulee olla kuuma ja taikina tulee levittää ohuena pannulle. Haastavin vaihe letun paistossa on kääntämisvaihe, ja tässä leveä ja matala paistinlasta on melkein välttämätön apuväline. Pienempi lettu on huomattavasti helpompi kääntää. Kuumalla pannulla lettu ei kuitenkaan tartu kovin helposti kiinni.

lettu 1
lettu

Vegaaniset letut voi syödä sellaisenaan tai tehdä niistä herkkuannos tuoreilla marjoilla, hillolla, tomusokerilla, suklaakastikkeella tai jäätelöllä (kokeile vegaanista banaanijäätelöä).

vegaaniset letut
vegaaniset letut

Vegaaniset letut

N. 8 lettua

Ainesosat
  

  • 400 ml kasvipohjainen maito (esim. kaurajuoma)
  • 2 dl jauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 rkl sokeri
  • 1 rkl kasviöljy (esim rypsiöljy)

Ohjeet
 

  • Vispaa ainekset keskenään tasaiseksi juoksevaksi taikinaksi.
  • Kaada lettutaikinaa pieni kauhallinen kerrallaan kuumalle pannulle ja paista öljyssä