Tämä nopea ja erittäin helppo kasvisruoka valmistuu vain 10 minuutissa, ja se on todella täyttävää ja herkullista!
Kikherneiden ja mausteiden lisäksi kastikkeen pohjana on tomaattimurskaa ja kookosmaitoa.
Valitse lisukkeeksi esimerkiksi riisiä tai naan leipää. Voit myös lisätä joukkoon mitä tahansa vihanneksia, kuten porkkanaa, perunaa tai parsakaalta makusi mukaan.
Proteiinin lähteenä voi käyttää myös papuja, linssejä tai paistettua tofua.
Kikherne Curry
Total Time 10 minutes mins
Ainesosat
- 1/2 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1.5 rkl curryjauhetta
- 0.5 tl kuminajauhetta
- 0.5 tl jauhettua korianteria
- 0.5 tl kuivattua inkivääriä
- 1 tl jauhettua paprikaa
- 1 tl jauhettua kurkumaa
- 1 tlk tomaattimurskaa (tai 2-3 tuoretta tomaattia)
- 230 g (1 prk) kikherneitä
- 1-1.5 dl kookosmaitoa (tai vegaanista ruokakermaa)
- 1 rkl sokeria tai siirappia
- suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Ohjeet
- Esilämmitä iso tarttumaton paistinpannu keskilämmöllä. Kun pannu kuumenee, yhdistä curryjauhe, kumina, korianteri, paprika ja inkivääri pieneen kulhoon ja sekoita keskenään.
- Kun pannu on valmis, heitä joukkoon hieman öljyä, sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Ripottele kuiva mausteseos sipulien ja valkosipulin päälle. Sekoita hyvin, kunnes mausteseos peittää sipulit ja paista vielä minuutti. Lisää tarvittaessa hieman vettä tarttumisen estämiseksi.
- Lisää pannulle tomaatit, kikherneet, kookosmaito (tai vegaaninen ruokakerma), sokeri (tai siirappi) ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2-3 minuuttia.
- Vähennä lämpöä miedolle ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä 2-3 minuuttia.
- Ota pois lämmöltä ja tarjoile riisin tai muun lisukkeen kanssa. Voit koristella annoksen hienonnetulla persiljalla.