Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Pääruoat - Kikherne curry

Kikherne curry

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Tämä nopea ja erittäin helppo kasvisruoka valmistuu vain 10 minuutissa, ja se on todella täyttävää ja herkullista!

Kikherneiden ja mausteiden lisäksi kastikkeen pohjana on tomaattimurskaa ja kookosmaitoa.

Valitse lisukkeeksi esimerkiksi riisiä tai naan leipää. Voit myös lisätä joukkoon mitä tahansa vihanneksia, kuten porkkanaa, perunaa tai parsakaalta makusi mukaan.

curry

Proteiinin lähteenä voi käyttää myös papuja, linssejä tai paistettua tofua.

Kikherneet ja pavut sopivat mausteiseen curryyn erinomaisesti
Kikherne sopii mausteiseen curryyn erinomaisesti

curry 1

Kikherne Curry

Total Time 10 minutes

Ainesosat
  

  • 1/2 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1.5 rkl curryjauhetta
  • 0.5 tl kuminajauhetta
  • 0.5 tl jauhettua korianteria
  • 0.5 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa (tai 2-3 tuoretta tomaattia)
  • 230 g (1 prk) kikherneitä
  • 1-1.5 dl kookosmaitoa (tai vegaanista ruokakermaa)
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Ohjeet
 

  • Esilämmitä iso tarttumaton paistinpannu keskilämmöllä. Kun pannu kuumenee, yhdistä curryjauhe, kumina, korianteri, paprika ja inkivääri pieneen kulhoon ja sekoita keskenään.
  • Kun pannu on valmis, heitä joukkoon hieman öljyä, sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  • Ripottele kuiva mausteseos sipulien ja valkosipulin päälle. Sekoita hyvin, kunnes mausteseos peittää sipulit ja paista vielä minuutti. Lisää tarvittaessa hieman vettä tarttumisen estämiseksi.
  • Lisää pannulle tomaatit, kikherneet, kookosmaito (tai vegaaninen ruokakerma), sokeri (tai siirappi) ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2-3 minuuttia.
  • Vähennä lämpöä miedolle ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä 2-3 minuuttia.
  • Ota pois lämmöltä ja tarjoile riisin tai muun lisukkeen kanssa. Voit koristella annoksen hienonnetulla persiljalla.