Tässä reseptissä valmistetaan seitania ja nuudeliwokki.
Nuudeliksi wokkiin sopii mikä tahansa paistamiseen sopiva nuudeli (eli melkein kaikki nuudelityypit). Katso nuudeleista enemmän täältä.
Suikaloitu seitan on suutuntumaltaan lähellä lihaa ja siksi se sopii erinomaisesti kasvisten ja nuudelien kanssa wokattavaksi.
Seitanin valmistus
- 2 dl gluteenijauhoa
- 3 tl soijakastiketta
- 2 dl vettä
Seitanin valmistus: Sekoita vesi ja soijakastike, lisää jauhot. Muotoile taikinasta pallo jonka jälkeen vaivaa palloa muutama minuutti. Lisää taikinapallo kattilaan, lisää n. 1l vettä ja 4 rkl soijakastiketta. Keitä välillä käännellen 45 min -1h. Nosta kypsä seitan kattilasta ja viipaloi se wokkia varten.
Seitan-nuudeliwokki
2 annosta
- 0.5-1 parsakaali
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- Seitania suikaleina
- Nuudeleita n. 100g
Kastike:
- 3 rkl Soijakastike
- 2 rkl Sitruunamehu
Paistamiseen:
- Oliivi- tai seesamiöljyä
Wokin valmistus: Suikaloi kasvikset ja lisää ne paistinpannulle. Lisää suikaloitu seitan ja paista wokkia öljyssä kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Keitä nuudelit ohjeen mukaan, lisää pannulle ja paista vielä hetki sekoitellen.
Lisää soijakastike ja sitruunamehu. Sekoita ja wokki on valmis