Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Jälkiruoat - Vegaaninen pannukakku
pannukakku ilman munia

Vegaaninen pannukakku

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Vegaaninen pannukakku tehdään kasvimaitoon, esimerkiksi kaurajuomaan. Reseptin ainekset sekoitetaan keskenään mahdollisimman kuohkeaksi (vispilä on hyvä apuväline) ja taikina kaadetaan uunivuokaan. Paistaminen tapahtuu 200-asteisessa uunissa. Pannukakku on valmis kun sen pinta on saanut väriä.

pannukakku ilman munia
Pannukakun voi paistaa piirakkavuoassakin
vegaaninen pannukakku
Pannukakun lisukkeeksi sopivat tomusokeri, makeat hillot, suklaa- ja kinuskikastike, marjat ja hedelmät ja siirapit.
pannukakku ilman munia

Vegaaninen pannukakku

4 annosta

Ainesosat
  

  • 3 dl kasvipohjainen maito (esim kaurajuoma)
  • 3 dl vehnäjauho
  • 0.75 dl sokeri
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhe
  • 0.5 dl sulatettu vegaaninen margariini
  • 0.5 rkl viinietikka

Ohjeet
 

  • Sekoita muut ainekset sulatettuun rasvaan ja vispaa taikina kuohkeaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 20 x 30 cm tai halkaisijaltaan 28 cm pyöreä vuoka) ja paista 200-asteessa n. 20-30 min.

Huomautukset

Pannukakkutaikinan tulee olla jämäkkää mutta silti juoksevaa. Jos käyttämäsi kasvijuoma on hyvin vesipitoista, ja taikina vaikuttaa löysältä, voi jauhon määrää hieman lisätä.