Vegaaninen suklaakakku on helppo valmistaa ja ihanan suklainen!
Kakku pohjautuu vegaanisen kakkupohjan reseptiin. Reseptiä on muokattu niin, että taikinaan lisätään kaakaojauhetta ja kasvimaito on korvattu rasvaisemmalla kookosmaidolla. Kookosmaidolla kakusta tulee runsaampi, rakenteesta kosteampi ja suklaan maku pääsee oikeuksiinsa.
Tästä kakusta riittää 4-6: delle syöjälle, ja jos et syö koko kakkua kerralla se säilyy hyvin useita päiviä jääkaapissa.
Vegaaninen suklaakakku
Ainesosat
- 3.5 dl yleisjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl kaakaojauhetta
- 400 ml täysrasvaista kookosmaitoa
- 1 dl kasviöljyä
- 3 dl sokeria
- 1/2 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasooda
- 1 rkl valkoviinietikka
Kuorrute:
- 125 g vegaanista tummaa suklaata
- 120 ml täysrasvaista kookosmaitoa
Ohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 18-20 cm pyöreä vuoka.
- Sekoita isossa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe.
- Sekoita erillisessä kulhossa kookosmaito, kasviöljy, sokeri, etikka, ruokasooda ja vaniljasokeri.
- Lisää märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kaavi taikina valmiiseen vuokaan. Paista kakkua n. 30 minuuttia, kunnes keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Vältä ylipaistamista, sillä kakku kuivuu. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen levittämistä.
- Kuorrutteen valmistus: Laita suklaa ja kookosmaito lämmönkestävään kulhoon. Kuumenna kuorrutetta mikroaaltouunissa sekoittaen 25-30 sekunnin välein sulamispisteeseen asti. Vaihtoehtoisesti aseta kulho kiehuvan veden päälle, ja sulata kuorrute välillä sekoittaen.
- Anna kuorrutteen jäähtyä ja jähmettyä hieman ja kaada se kakun päälle. Sivele myös kakun reunat tai anna suklaan valua reunojen yli. Ripottele siivilän läpi kakun päälle kaakaojauhetta ja lisää murskattuja suklaahippuja. Siirrä tarvittaessa puhtaalle tarjoilualustalle.