Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Falafel pyörykät ja tzatziki
N. 10 falafel pyörykkää
Tulosta
Ainesosat
Falafel
4
dl (220 g)
kypsiä kikherneitä (säilyke tai kuivattu)
1/2-1
sipuli
1
dl
kikhernejauho
1
tl
oliiviöljy
1
tl
jeera (juustokumina)
0.5
tl
mustapippuri
1
tl
valkosipulijauhe
1
tl
paprikajauhe
1
tl
suola
1
dl
hienonnettua tuoretta persiljaa
1
tl
leivinjauhe
öljyä voiteluun
seesaminsiemeniä koristeluun
Tzatziki
2.5
dl
vegaaninen jogurtti
1
dl
pieneksi suikaloitua kurkkua (noin 1/3 kurkku)
1
rkl
sitruunamehu
1
tl
kuivattuja yrttejä (mausteseos)
1
tl
valkosipulijauhe
1
rkl
oliiviöljy
1/4
tl
suola
Ohjeet
Sekoita falafeltaikina tasaiseksi massaksi (tehosekoittimella, sauvasekoittimella tai muilla apuvälineillä).
Muotoile pyörykät ja aseta uuninpellille. Pyöritä pyörykät öljyssä ja seesaminsiemenissä.
Paista 200-asteessa n. 20 min
Tzatzikin valmistus: sekoita kaikki ainekset kulhossa. Tarjoa falafel-pyöryköiden kanssa.