250gnyhtökaura / härkäpapuvalmiste (tai 2dl tummaa soijarouhetta)
3tltummaa soijakastiketta
1rkltomaattipyreetä
400g (1 tlk)tomaattimurskaa
1-2tlsuolaa
1/2tljauhettua mustapippuria
1tlsokeria
220gpastaa
Pinnalle: Tuoreita yrttejä tai vegaanista juustoa
Ohjeet
Laita pannu liedelle ja lisää öljy. Kun pannu on kuuma, lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana ja paista kunnes sipuli on pehmeää.
Lisää pannulle nyhtökaura, härkäpapuvalmiste tai soijarouhe ja paista pari minuuttia.
Sekoita joukkoon tomaattipyree, soijakastike ja tölkki hienonnettuja tomaatteja. Lisää 4 dl vettä (jos käytät soijarouhetta 3 dl vettä riittää). Kuumenna kastike kiehuvaksi ja sekoita joukkoon suola, pippuri ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
Kun kastike kypsyy, laita iso kattila suolalla maustettua vettä liedelle ja kiehauta. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Nosta pasta lautaselle ja lisää bolognese kastike. Tarjoile tuoreen basilikan tai vegaanisen juuston kanssa.