Ilmainen toimitus yli 59€ | 100% vegaaninen | 305+ tuotetta

Search
Search
Koti - Reseptit - Jälkiruoat - Vegaaninen jäätelö (3 makua)
vegaaninen jäätelö

Vegaaninen jäätelö (3 makua)

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Tässä reseptissä vegaaninen jäätelö tehdään banaanista ja ilman jäätelökonetta. Jäätelömassaan lisätään aavistus kermaisuutta kookosmaidolla. Ksantaanijauhetta lisätään jäätelöön parantamaan sen rakennetta. Jäätelö makeutetaan sokerilla tai siirapilla (esimerkiksi agavesiirappi, vaahterasiirappi). Jäätelön makeutta voi säädellä vapaasti ja sopiva määrä riippuu myös valitusta makeutusaineesta.

Vegaaninen jäätelö: muutama tunti pakastimessa riittää

Jäätelön valmistamiseen kuluu vain hetki ja jäätelö on parhaimmillaan noin 2-3 tuntia pakastamisen jälkeen. Tällöin koostumus on juuri sopiva pallojen pyörittelyyn. Jos jäätelö on ehtinyt kovettua, anna sen pehmentyä huoneenlämmössä, tai sulata jäätelöä hetki mikrossa.

jäätelörasia

Kun jäätelömassa on siirretty pakastusrasiaan voi jäätelön sekaan lisätä vielä lisukkeita. Jäätelöön voi hyvin lisätä esimerkiksi keksinmuruja, pähkinärouhetta, hedelmänpaloja tai vegaanisen suklaan murusia.

vegaaninen jäätelö
Vegaanista jäätelöä: Banaani-keksimuru, suklaa-maapähkinävoi ja mansikka-cashew
vegaaninen jäätelö

Vegaaninen jäätelö (banaani-keksi, suklaa-maapähkinä, mansikka-cashew)

Ainesosat
  

Banaani-keksi

  • 3 banaania (keskikokoista)
  • 3 rkl sokeria
  • 5 rkl kookosmaitoa tölkissä (17-19% rasvapitoisuus)
  • 1 tl ksantaanijauhe
  • 2-3 kaurakeksiä (vegaaninen)

Suklaa

  • 3 banaania (keskikokoista)
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl maapähkinävoita
  • 3 rkl sokeria
  • 5 rkl kookosmaitoa tölkissä (17-19% rasvapitoisuus)
  • 1 tl ksantaanijauhe

Mansikka-Cashew

  • 2 banaania (keskikokoista)
  • 2 dl mansikkaa pilkottuna (tuore tai pakastettu)
  • 3 rkl sokeria
  • 5 rkl kookosmaitoa tölkissä (17-19% rasvapitoisuus)
  • 1 tl ksantaanijauhe
  • 1 dl cashew-pähkinöitä

Ohjeet
 

  • Banaani-keksi versio: Sekoita ainekset (keksiä lukuunottamatta) tehosekoittimessa ja siirrä jäätelömassa pakastusrasiaan. Murra kaurakeksit pieniksi paloiksi ja sekoita jäätelön sekaan.
  • Suklaa ja mansikka versio: Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja siirrä jäätelömassa pakastusrasiaan.
  • Pakasta n. 2-3 h. Jäätelö on valmista kun massa on kovettunut niin, että jäätelöpallojen pyörittely onnistuu. Jos massa on kovettunut liikaa, jätä se pöydälle sulamaan tai sulata mikrossa.