Aivan ihana vegaaninen mustikkapiirakka valmistuu kasvikerma-mustikkatäytteellä. Mustikka mielestäni tarvitsee parikseen jonkin pehmentävän elementin ja kasvipohjainen ruokakerma sopii siihen hyvin. Munia ei tarvita sillä täytteen hyydyttämiseen käytetään perunajauhoa. Pohjataikinassa käytetään vegaanista margariinia.
Resepti on alunperin suunniteltu jäisillä marjoilla, mutta tuoreetkin käyvät.
Vegaaninen mustikkapiirakka valmistus
- Valmista ensin piirakkapohja sulattamalla vegaaninen margariini ja sekoittamalla muut ainekset jauhoja lukuunottamatta rasvan sekaan. Lisää jauhoja vähitellen ja muovaa lopuksi taikina käsin. Suojaa 22 cm piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuokaan.
- Valmista täyte: Sekoita kasvikerma, sokeri ja perunajauho kulhossa. Kaada piirakkapohjan päälle. Lisää mustikat kerman päälle.
- Paista +200 asteisessa uunissa n. 40min kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piirakka ennen tarjoilua.
Katso myös: vegaaninen juustokakku
Vegaaninen mustikkapiirakka
Ainesosat
- 100 g kasvimargariini
- 1 dl sokeri
- 3 dl vehnäjauho
- 0.5 dl kaurahiutale
- 1 tl leivinjauhe
- 1 tl vaniljasokeri
Täyte
- 2.5 dl vegaaninen kasvikerma
- 3 dl mustikoita (tuoreita tai pakastemustikoita jäisinä)
- 0.75 dl sokeri
- 3 rkl perunajauho
Ohjeet
- Sulata vegaaninen margariini, sekoita rasvan sekaan muut ainekset jauhoja lukuunottamatta. Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina on kiinteää, loppuvaiheessa vaivaa käsin. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuokaan.
- Valmista täyte. Kaada kasvikerma kulhoon, lisää sokeri ja perunajauho ja sekoita tasaiseksi. Kaada piirakkataikinan päälle.
- Lisää mustikat kerman päälle ja painele ne täytteseen.
- Paista piirakka +200 asteessa n. 40min.