Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Jälkiruoat - Vegaaninen mustikkapiirakka
vegaaninen mustikkapiirakka

Vegaaninen mustikkapiirakka

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Aivan ihana vegaaninen mustikkapiirakka valmistuu kasvikerma-mustikkatäytteellä. Mustikka mielestäni tarvitsee parikseen jonkin pehmentävän elementin ja kasvipohjainen ruokakerma sopii siihen hyvin. Munia ei tarvita sillä täytteen hyydyttämiseen käytetään perunajauhoa. Pohjataikinassa käytetään vegaanista margariinia.

Resepti on alunperin suunniteltu jäisillä marjoilla, mutta tuoreetkin käyvät.

Vegaaninen mustikkapiirakka valmistus

  1. Valmista ensin piirakkapohja sulattamalla vegaaninen margariini ja sekoittamalla muut ainekset jauhoja lukuunottamatta rasvan sekaan. Lisää jauhoja vähitellen ja muovaa lopuksi taikina käsin. Suojaa 22 cm piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuokaan.
  2. Valmista täyte: Sekoita kasvikerma, sokeri ja perunajauho kulhossa. Kaada piirakkapohjan päälle. Lisää mustikat kerman päälle.
  3. Paista +200 asteisessa uunissa n. 40min kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piirakka ennen tarjoilua.
piirakkapohja
1. Pohja
piirakka
2. Täyte
vegaaninen mustikkapiirakka
Valmis piirakka

Katso myös: vegaaninen juustokakku

vegaaninen mustikkapiirakka

Vegaaninen mustikkapiirakka

Ainesosat
  

  • 100 g kasvimargariini
  • 1 dl sokeri
  • 3 dl vehnäjauho
  • 0.5 dl kaurahiutale
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri

Täyte

  • 2.5 dl vegaaninen kasvikerma
  • 3 dl mustikoita (tuoreita tai pakastemustikoita jäisinä)
  • 0.75 dl sokeri
  • 3 rkl perunajauho

Ohjeet
 

  • Sulata vegaaninen margariini, sekoita rasvan sekaan muut ainekset jauhoja lukuunottamatta. Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina on kiinteää, loppuvaiheessa vaivaa käsin. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuokaan.
  • Valmista täyte. Kaada kasvikerma kulhoon, lisää sokeri ja perunajauho ja sekoita tasaiseksi. Kaada piirakkataikinan päälle.
  • Lisää mustikat kerman päälle ja painele ne täytteseen.
  • Paista piirakka +200 asteessa n. 40min.