Tässä helpossa ja nopeassa hummus reseptissä voi tahinin sijasta käyttää myös seesaminsiemeniä. Kypsät kikherneet (säilyke tai kuivista pavuista keitetyt) soseutetaan seesaminsiementen tai tahinin, oliiviöljyn, sitruunamehun ja mausteiden kanssa tasaiseksi tahnaksi.
Hummus toimii mahtavasti leivän päällä, makua tuovana lisukkeena ruoalle tai dippinä.
Kokeile hummusta myös pastan joukossa! Lisää hummusta 4-5 ruokalusikkalista pastan sekaan ja nauti.
Katso myös: Makaronilaatikko (vegaaninen)
Hummus
Ainesosat
- 3 dl (n. 220g) kikherneitä
- 1.5 rkl sitruunamehua
- 4 rkl seesaminsiemeniä tai 2 rkl tahinia
- 6 rkl oliiviöljy
- 4 rkl vettä
- 0.5 tl suola
- 1 tl paprikajauhe
- 1 tl valkosipulijauhe
Ohjeet
- Hurauta ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
- Käytä leivänpäällisenä, lisukkeena tai dippinä