Verkkokauppa lomailee! Emme käsittele tilauksia 17.12.2024-28.12.2024. Voit silti tilata normaalisti!

Search
Search
Koti - Reseptit - Jälkiruoat - Jouluinen vegaaninen juustokakku (puolukka juustokakku piparipohjalla)
Jouluinen vegaaninen juustokakku piparipohjalla

Jouluinen vegaaninen juustokakku (puolukka juustokakku piparipohjalla)

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Jouluinen vegaaninen juustokakku valmistetaan piparkakkupohjalla ja puolukkahyydykkeellä ilman uunia. Vaikka puolukka on kirpeä marja, kirpeys tasoittuu keittämisen yhteydessä.

Tämä juustokakku on kevyt, eli kakkua voi syödä isommankin palan ilman ähkyä. Jos kuitenkin haluaa tehdä kakusta hieman tuhdimman ja kermaisemman voi keskikerroksen kaurajuoman korvata rasvaisemmalla vaihtoehdolla, kuten kasvikermalla tai rasvaisella kookosmaidolla.

Kakun hyydyttämiseen käytetään agar jauhetta. Agarin aktivoimiseksi on tärkeää keittää sekä keskikerroksen, että puolukkahyydykkeen aineksia kattilassa vähintään 2 minuuttia. Tämä reseptin vahvuutena on se, että kakku todella hyytyy nopeasti eli odotteluun ei kulu turhan paljon aikaa. Kaikki kakun kerrokset saa siis valmistettua suhteellisen nopeassa aikataulussa.

Koristele kakkua murretuilla pipareilla ja puolukoilla. Kakun kanssa sopii myös erinomaisesti vegaaninen kinuskikastike.

Jouluinen vegaaninen juustokakku piparipohjalla

Katso myös Vegaaninen joulumenu ja mansikkajuustokakku

Jouluinen vegaaninen juustokakku piparipohjalla

Jouluinen vegaaninen juustokakku (puolukka-juustokakku)

Ainesosat
  

Pohja

  • 100 g vegaanisia pipareita
  • 50 g (0.5 dl) vegaanista margariinia

Välikerros

  • 400 g pehmeää tofua (silken)
  • 4 rkl sitruunamehu
  • 1 dl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl perunajauho
  • 2 dl kasvikerma
  • 5 tl agar agar jauhe
  • 2 dl kaurajuoma (tai muu kasvimaito)

Puolukkahyydyke

  • 200 g puolukka
  • 0.5 dl sokeri
  • 1 dl vettä
  • 3 tl agarjauhe

Ohjeet
 

  • Sulata margariini ja murusta piparit pieniksi muruiksi. Yhdistä ainekset ja painele piparipohja tasaiseksi halkaisijaltaan noin 18 cm pyöreään irtopohjavuokaan.
  • Vispaa välikerroksen ainekset agaria lukuunottamatta kuohkeaksi kulhossa. Siirrä kattilaan, lisää agar ja kiehauta. Keitä vähintään 2 minuuttia ja kaada seos välittömästi piparipohjan päälle. Hyydytä noin 45 min -1h.
  • Kun välikerros on hyytynyt valmista puolukkahyydyke. Lisää jäiset puolukat (säästä pieni määrä kakun päälle), vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä noin 3 minuuttia samalla sekoittaen ja survoen puolukat tasaiseksi massaksi. Lisää agar ja keitä vielä vähintään 2 minuutia. Kaada puolukkasurvos välikerroksen päälle. Hyytymiseen kuluu noin 30 minuuttia.
  • Koristele valmis kakku piparimuruilla ja muutamalla puolukalla.