Jouluinen vegaaninen juustokakku valmistetaan piparkakkupohjalla ja puolukkahyydykkeellä ilman uunia. Vaikka puolukka on kirpeä marja, kirpeys tasoittuu keittämisen jälkeen.
Tämä juustokakku on kevyt, eli kakkua voi syödä isommankin palan ilman ähkyä. Jos kuitenkin haluaa tehdä kakusta hieman tuhdimman ja kermaisemman voi keskikerroksen kaurajuoman korvata rasvaisemmalla vaihtoehdolla, kuten kasvikermalla tai kookosmaidolla.
Kakun hyydyttämiseen käytetään agar jauhetta. Agarin aktivoimiseksi on tärkeää keittää sekä keskikerroksen, että puolukkahyydykkeen aineksia kattilassa vähintään 2 minuuttia. Tämä reseptin vahvuutena on se, että kakku todella hyytyy nopeasti eli odotteluun ei kulu turhan paljon aikaa. Kaikki kakun kerrokset saa siis valmistettua suhteellisen nopeassa aikataulussa.
Koristele kakkua piparimurusilla ja puolukoilla. Kakun kanssa sopii myös erinomaisesti vegaaninen kinuskikastike.
Katso myös Vegaaninen joulumenu ja mansikkajuustokakku