Jouluinen vegaaninen juustokakku valmistetaan piparkakkupohjalla ja puolukkahyydykkeellä ilman uunia. Vaikka puolukka on kirpeä marja, kirpeys tasoittuu keittämisen jälkeen.

Tämä juustokakku on kevyt, eli kakkua voi syödä isommankin palan ilman ähkyä. Jos kuitenkin haluaa tehdä kakusta hieman tuhdimman ja kermaisemman voi keskikerroksen kaurajuoman korvata rasvaisemmalla vaihtoehdolla, kuten kasvikermalla tai kookosmaidolla.

Kakun hyydyttämiseen käytetään agar jauhetta. Agarin aktivoimiseksi on tärkeää keittää sekä keskikerroksen, että puolukkahyydykkeen aineksia kattilassa vähintään 2 minuuttia. Tämä reseptin vahvuutena on se, että kakku todella hyytyy nopeasti eli odotteluun ei kulu turhan paljon aikaa. Kaikki kakun kerrokset saa siis valmistettua suhteellisen nopeassa aikataulussa.

Koristele kakkua piparimurusilla ja puolukoilla. Kakun kanssa sopii myös erinomaisesti vegaaninen kinuskikastike.

Jouluinen vegaaninen juustokakku piparipohjalla

Katso myös Vegaaninen joulumenu ja mansikkajuustokakku

Jouluinen vegaaninen juustokakku piparipohjalla

Jouluinen vegaaninen juustokakku (puolukka-juustokakku)

Ainesosat
  

Pohja

  • 100 g vegaanisia pipareita
  • 50 g (0.5 dl) vegaanista margariinia

Välikerros

  • 400 g pehmeää tofua (silken)
  • 4 rkl sitruunamehu
  • 1 dl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl perunajauho
  • 2 dl kasvikerma
  • 5 tl agar agar jauhe
  • 2 dl kaurajuoma (tai muu kasvimaito)

Puolukkahyydyke

  • 200 g puolukka
  • 0.5 dl sokeri
  • 1 dl vettä
  • 3 tl agarjauhe

Ohjeet
 

  • Sulata margariini ja murusta piparit pieniksi muruiksi. Yhdistä ainekset ja painele piparipohja tasaiseksi halkaisijaltaan noin 18 cm pyöreään irtopohjavuokaan.
  • Vispaa välikerroksen ainekset agaria lukuunottamatta kuohkeaksi kulhossa. Siirrä kattilaan, lisää agar ja kiehauta. Keitä vähintään 2 minuuttia ja kaada seos välittömästi piparipohjan päälle. Hyydytä noin 45 min -1h.
  • Kun välikerros on hyytynyt valmista puolukkahyydyke. Lisää jäiset puolukat (säästä pieni määrä kakun päälle), vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä noin 3 minuuttia samalla sekoittaen ja survoen puolukat tasaiseksi massaksi. Lisää agar ja keitä vielä vähintään 2 minuutia. Kaada puolukkasurvos välikerroksen päälle. Hyytymiseen kuluu noin 30 minuuttia.
  • Koristele valmis kakku piparimuruilla ja muutamalla puolukalla.

Ostoskori

Vielä €55,00 ilmaiseen toimitukseen

Ilmainen toimitus yli 55€ tilauksille

Ostoskori ammottaa tyhjyyttään!

Päiväystuotteet

-99%
Bao Long Vietnamilainen Nuudelikeitto-maustekuutiot (Hu Tieu) 75g
PäiväystuotteetSuosituimmat
-64%
Mae Napa Tahmea Riisi Kookoskermalla – Banaani 80g
PäiväystuotteetSuosituimmat
-64%
Mae Napa Tahmea Riisi Kookoskermalla – Taro 80g
PäiväystuotteetGluteeniton
-64%
Mae Napa Tahmea Riisi Kookoskermalla – Isojamssi 80g
PäiväystuotteetGluteeniton
-70%
Neliö riisipaperi 19cm 500g
PäiväystuotteetGluteeniton

Neliö riisipaperi 19cm 500g

0.99 € 3.29 €
-72%
Mae Napa tahmea riisi kookoskermalla – Durian 80g
PäiväystuotteetGluteeniton
-22%
BonVegan Rapeat Ravintohiivapallot 150g
PäiväystuotteetProteiinipitoinen

BonVegan Rapeat Ravintohiivapallot 150g

3.49 € 4.49 €
-30%
Lao Gan Ma fermentoitu tofu chiliöljyssä 260g
PäiväystuotteetProteiinipitoinen
-26%
Taokaenoi Rapea merilevä 59g
PäiväystuotteetGluteeniton

Taokaenoi Rapea merilevä 59g

3.99 € 5.39 €
-41%
Condi luomu soijapohjainen ruokakerma 200ml
PäiväystuotteetLuomu
Tuote lisätty ostoskoriin
Jatka ostoksia Näytä ostoskori