Suositun thaimaalaisen nuudeliannoksen vegaaniversiossa käytetään kanan sijasta paistettua tofua. Annoksen maustamiseen valmistettu kastike sisältää tamarind tahnaa, vegaanista kalakastiketta, riisiviinietikkaa ja soijakastiketta.
Tofu Pad Thai valmistus
Valmista ensin tamarind-kastike reseptin mukaisesti ja laita sivuun.
Paista tofu öljyssä kunnes pinta on saanut väriä, mausta soijakastikkeella ja laita sivuun.
Lisää tyhjälle pannulle parsakaalin kukinnot ja pavut, raastettu inkivääri ja valkosipulinkynnet. Paista niin että pinta saa väriä, lisää n 1-2 dl vettä, ja paista kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Keitä riisinuudelit paketin ohjeen mukaisesti
Lisää kevätsipuli, kypsät nuudelit ja tamarind kastike pannulle kasvisten joukkoon, sekoita ja paista hetki. Lisää tofukuutiot joukkoon.
Nosta annos lautaselle ja koristele paahdetuilla maapähkinöillä.
Tofu Pad Thai eli paistetut nuudelit
Ainesosat
- 225 g riisinuudeleita
- 250 g kiinteää tofua
- 2 rkl soijakastiketta
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 4-6 kevätsipulia
- 1 parsakaali (käytä vain kukinnot)
- 100g vihreitä papuja
Kastike:
- 4 rkl tamarind tahna
- 1 rkl vegaaninen kalakastike
- 2 rkl riisiviinietikka
- 3 rkl sokeria tai siirappia
- 4 rkl soijakastiketta
- 4 rkl vettä
Koristeluun
- 0.5 dl maapähkinöittä
Ohjeet
- Yhdistä kastikkeen ainekset kulhoon ja laita sivuun
- Kuutioi tofu ja paista öljyssä n. 7min niin, että tofun pinta saa väriä. Lisää soijakastiketta tofun sekaan ja kaada paistos kulhoon odottamaan.
- Lisää tyhjälle pannulle öljy. Lisää pannulle silputtu valkosipuli ja inkivääri, parsakaalin kukinnot ja pavut ja paista niin, että pinta saa hieman väriä. Lisää 1-2 dl vettä ja jatka paistamista siihen asti, että kasvikset ovat pehmenneet.
- Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.
- Lisää silputtu kevätsipuli, kypsät nuudelit ja tamarind kastike pannulle, sekoita ja paista hetki. Lisää tofukuutiot. Nosta lautaselle.
- Koristele paahdetuilla maapähkinöillä