Tässä reseptissä vegaaninen jäätelö tehdään banaanista ja ilman jäätelökonetta. Jäätelömassaan lisätään aavistus kermaisuutta kookosmaidolla. Ksantaanijauhetta lisätään jäätelöön parantamaan sen rakennetta. Jäätelö makeutetaan sokerilla tai siirapilla (esimerkiksi agavesiirappi, vaahterasiirappi). Jäätelön makeutta voi säädellä vapaasti ja sopiva määrä riippuu myös valitusta makeutusaineesta.
Jäätelön valmistamiseen kuluu vain hetki ja jäätelö on parhaimmillaan noin 2-3 tuntia pakastamisen jälkeen. Tällöin koostumus on juuri sopiva pallojen pyörittelyyn. Jos jäätelö on ehtinyt kovettua, anna sen pehmentyä huoneenlämmössä, tai sulata jäätelöä hetki mikrossa.
Kun jäätelömassa on siirretty pakastusrasiaan voi jäätelön sekaan lisätä vielä lisukkeita. Jäätelöön voi hyvin lisätä esimerkiksi keksinmuruja, pähkinärouhetta, hedelmänpaloja tai vegaanisen suklaan murusia.