Tässä reseptissä vegaaninen jäätelö tehdään banaanista. Jäätelömassaan lisätään aavistus kermaisuutta kookosmaidolla. Ksantaanijauhetta lisätään jäätelöön parantamaan sen rakennetta. Jäätelö makeutetaan sokerilla tai siirapilla (esimerkiksi agavesiirappi, vaahterasiirappi). Jäätelön makeutta voi säädellä vapaasti ja sopiva määrä riippuu myös valitusta makeutusaineesta.
Jäätelön valmistamiseen kuluu vain hetki ja jäätelö on parhaimmillaan noin 2-3 tuntia pakastamisen jälkeen. Tällöin koostumus on juuri sopiva pallojen pyörittelyyn. Jos jäätelö on ehtinyt kovettua, anna sen pehmentyä huoneenlämmössä, tai sulata jäätelöä hetki mikrossa.
Kun jäätelömassa on siirretty pakastusrasiaan voi jäätelön sekaan lisätä vielä lisukkeita. Jäätelöön voi hyvin lisätä esimerkiksi keksinmuruja, pähkinärouhetta, hedelmänpaloja tai vegaanisen suklaan murusia.
Reseptissä on kolme makua: banaani-keksimuru, suklaa-maapähkinävoi ja mansikka-cashew.
Vegaaninen jäätelö (banaani-keksi, suklaa-maapähkinä, mansikka-cashew)
Ainesosat
Banaani-keksi
- 3 banaania (keskikokoista)
- 3 rkl sokeria
- 5 rkl kookosmaitoa tölkissä (17-19% rasvapitoisuus)
- 1 tl ksantaanijauhe
- 2-3 kaurakeksiä (vegaaninen)
Suklaa
- 3 banaania (keskikokoista)
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl maapähkinävoita
- 3 rkl sokeria
- 5 rkl kookosmaitoa tölkissä (17-19% rasvapitoisuus)
- 1 tl ksantaanijauhe
Mansikka-Cashew
- 2 banaania (keskikokoista)
- 2 dl mansikkaa pilkottuna (tuore tai pakastettu)
- 3 rkl sokeria
- 5 rkl kookosmaitoa tölkissä (17-19% rasvapitoisuus)
- 1 tl ksantaanijauhe
- 1 dl cashew-pähkinöitä
Ohjeet
- Banaani-keksi versio: Sekoita ainekset (keksiä lukuunottamatta) tehosekoittimessa ja siirrä jäätelömassa pakastusrasiaan. Murra kaurakeksit pieniksi paloiksi ja sekoita jäätelön sekaan.
- Suklaa ja mansikka versio: Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja siirrä jäätelömassa pakastusrasiaan.
- Pakasta n. 2-3 h. Jäätelö on valmista kun massa on kovettunut niin, että jäätelöpallojen pyörittely onnistuu. Jos massa on kovettunut liikaa, jätä se pöydälle sulamaan tai sulata mikrossa.