Vegaaninen lanttulaatikko valmistuu helposti, vaikka lanttujen keittämiseen ja laatikon paistamiseen on hyvä varata aikaa. Tässä joulun perinneruoassa on herkullinen makea maku, joka vetää puoleensa.
Reseptissä kaurajuoman voi halutessaan korvata kasvikermalla ja kikhernejauhon vehnäjauholla.
Varsinkin jos joululaatikoita valmistaa useamman, kannattaa ne valmistaa jo edellisenä päivänä paistovalmiiksi. Juhlapäivänä voi useamman joululaatikon laittaa uuniin samalla kertaa.
Katso myös vegaaninen porkkanalaatikko ja vegaaninen joulumenu!
Lanttulaatikko (vegaaninen)
Ainesosat
- 0.75 kg lanttua
- 0.5 tl suolaa
- 1 dl kaurajuoma
- 0.5 dl kikhernejauho
- 0.5 dl siirappi
- 0.5 tl mustapippuri
- Pinnalle kikhernejauhoa
Ohjeet
- Keitä lantut suolatussa vedessä pehmeiksi ja soseuta. Siirrä sose uunivuokaan
- Sekoita muut ainekset lanttusoseen joukkoon
- Ripottele päälle kikhernejauhoa ja paista 200-asteisessa uunissa n. 45 min – 1h.