Verkkokauppa lomailee! Emme käsittele tilauksia 17.12.2024-28.12.2024. Voit silti tilata normaalisti!

Search
Search
Koti - Reseptit - Pääruoat - Vegaaninen lanttulaatikko
vegaaninen lanttulaatikko

Vegaaninen lanttulaatikko

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Vegaaninen lanttulaatikko valmistuu helposti, vaikka lanttujen keittämiseen ja laatikon paistamiseen on hyvä varata aikaa. Tässä joulun perinneruoassa on herkullinen makea maku, joka vetää puoleensa.

Reseptissä kaurajuoman voi halutessaan korvata kasvikermalla ja kikhernejauhon vehnäjauholla.

Varsinkin jos joululaatikoita valmistaa useamman, kannattaa ne valmistaa jo edellisenä päivänä paistovalmiiksi. Juhlapäivänä voi useamman joululaatikon laittaa uuniin samalla kertaa.

Katso myös vegaaninen porkkanalaatikko ja vegaaninen joulumenu!

vegaaninen lanttulaatikko
vegaaninen lanttulaatikko

Lanttulaatikko (vegaaninen)

Ainesosat
  

  • 0.75 kg lanttua
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl kaurajuoma
  • 0.5 dl kikhernejauho
  • 0.5 dl siirappi
  • 0.5 tl mustapippuri
  • Pinnalle kikhernejauhoa

Ohjeet
 

  • Keitä lantut suolatussa vedessä pehmeiksi ja soseuta. Siirrä sose uunivuokaan
  • Sekoita muut ainekset lanttusoseen joukkoon
  • Ripottele päälle kikhernejauhoa ja paista 200-asteisessa uunissa n. 45 min – 1h.