Huippuhyvä vegaaninen makaronilaatikko valmistuu soijarouheesta ja vegaanisesta ruokakermasta. Päältä hieman rapeaksi paistettu, sisältä pehmeä ja maukas.
Makaronilaatikon valmistus on helppoa. Keitä makaronit ja paista soijarouhe mausteineen pannulla.
Lisää makaronit ja soijarouhe uunivuokaan ja sekoita. Tee kasvikermaseos esimerkiksi mukiin ja kaada vuokaan makaronin ja soijarouheen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää vegaanista juustoa päälle ja laita uuniin.
Uunista tullut valmis makaronilaatikko on sopiva kun sen kuori on hieman rapea ja sisältö kiinteä mutta pehmeä.
Kauho lautaselle ja nauti!
Vegaaninen makaronilaatikko
Ainesosat
- 400 g täysjyvämakaronia
- 1 rkl öljyä
- 1 sipuli pilkottuna
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl soijakastiketta
- 2 dl soijarouhetta
- 4 dl ruokakerma (vegaaninen)
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- Pinnalle: vegaanista juustoa
Ohjeet
- Mausta vesi suolalla ja keitä makaroni kypsäksi
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, paprika- ja chilijauhe, suola, soijakastike ja paista kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Lisää soijarouhe ja paista vielä hetki.
- Lisää pannulle vettä yhteensä 4 dl. Anna hautua, kunnes vesi on suurimmaksi osaksi imeytynyt soijarouheeseen
- Valuta kypsä makaroni ja yhdistä siihen kulhossa soijarouheseos. Kumoa öljyttyyn uunivuokaan
- Yhdistä ruokakerma, 3dl vettä, perunajauho, suola ja pippuri. Kaada seos makaroniseoksen päälle. Ripottele pinnalle vegaanista juustoa.
- Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia