Tässä amerikkalaistyylisessä omenapiirakassa on rapea kuori ja runsas makea omenatäyte.
Vegaaninen omenapiirakka valmistusohjeet
Sulata vegaaninen margariini ja sekoita ainekset yhteen kulhossa. Ota 2/3 taikinasta ja kaulitse se piirakkavuoan muotoiseksi ja kokoiseksi. Aseta taikina öljyllä voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (n. 22 cm) ja painele tasaiseksi.
Pilko omenat ja sekoita ne sokerin, perunajauhon ja sitruunamehun kanssa kulhossa. Jos haluat lisämaustaa täytettä kanelilla lisää se tässä kohtaa (1 tl). Kaada omenatäyte piirakkavuokaan.
Tee taikinaristikko piirakan päälle. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoon ja leikkaa siitä suikaleita. Aseta suikaleet ristikoksi piirakan päälle. Sivele pullasudilla hieman vettä ristikkosuikaleiden päälle, jotta taikina ei kuivu liikaa uunissa.
Paista piirakka 200-asteessa noin 40 minuuttia. Valmis piirakka on saanut pintaansa väriä ja omenapalat ovat täysin pehmenneet. Voit koristella piirakkaa tomusokerilla.
Vegaaninen omenapiirakka
Ainesosat
- 3 dl vehnäjauho
- 1.5 dl kaurahiutale
- 0.75 dl sokeri
- 1.5 dl (100g) kasvimargariini sulatettuna
- 1 dl vesi
Täyte
- 2 isoa omenaa (tai 4-5 pientä)
- 0.75 dl sokeri
- 1 rkl perunajauho
- 1 rkl sitruunamehu
- 1 tl kanelia
Ohjeet
- Sulata kasvimargariini.
- Sekoita vehnäjauho, kaurahiutaleet, sokeri, sulatettu kasvimargariini ja vesi kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Ota 1/3 taikinasta sivuun.
- Kaulitse jauhoisella alustalla 2/3 taikinasta ympyrän muotoon. Voitele 22 cm piirakkavuoka öljyllä tai käytä leivinpaperia. Lisää taikina vuokaan ja tasoita reunat ja pohja.
- Pilko omenat kuutioiksi. Lisää kulhoon sokeri, kaneli, sitruunamehu ja perunajauho. Siirrä omenatäyte piirakkavuokaan taikinapohjan päälle.
- Ota jäljelle jäänyt taikina ja kaulitse se suorakaiteen muotoon. Leikkaa taikinasta pitkiä siivuja ja aseta ne piirakkavuokaan ristikon muotoon. Sivele pullasudilla hieman vettä taikinaristikkoon (estää kuivumista).
- Paista +200 asteessa n 40min.