Tässä amerikkalaistyylisessä omenapiirakassa on rapea kuori ja runsas makea omenatäyte. Vegaaninen omenapiirakka syntyy ilman eläinperäisiä ainesosia. Reseptissä rasvana käytetään kasviperäistä margariinia. Hieman kirpeät omenat, kuten granny smith sopivat reseptiin erityisen hyvin.
Sulata vegaaninen margariini ja sekoita ainekset yhteen kulhossa. Ota 2/3 taikinasta ja kaulitse se piirakkavuoan muotoiseksi ja kokoiseksi. Aseta taikina öljyllä voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (n. 22 cm) ja painele tasaiseksi.
Pilko omenat ja sekoita ne sokerin, perunajauhon ja sitruunamehun kanssa kulhossa. Jos haluat lisämaustaa täytettä kanelilla lisää se tässä kohtaa (1 tl). Kaada omenatäyte piirakkavuokaan.
Tee taikinaristikko piirakan päälle. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoon ja leikkaa siitä suikaleita. Aseta suikaleet ristikoksi piirakan päälle. Sivele pullasudilla hieman vettä ristikkosuikaleiden päälle, jotta taikina ei kuivu liikaa uunissa.
Paista piirakka 200-asteessa noin 40 minuuttia. Valmis piirakka on saanut pintaansa väriä ja omenapalat ovat täysin pehmenneet. Voit koristella piirakkaa tomusokerilla.
Katso myös: vegaaninen mustikkapiirakka