Vegaaniset pullat eivät tarvitse kananmunia, voita tai maitoa onnistuakseen. Tällä samalla taikinalla voit paistaa pullia (tai vaikka pullapitkon) ja korvapuusteja. Pullataikinaan voi öljynä käyttää rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä.
Tämä taikina on nopea valmistaa sillä taikinaa ei tarvitse vaivata, tunnin kohotus riittää. Kohotustulos on parhain lämpimässä.
Korvapuustien valmistamisessa kaulitse taikina ensin suorakaiteen muotoon jauhotetulla alustalla. Lisää sitten öljy, sokeri ja kaneli taikinan päälle. Rullaa taikina ja leikkaa taikinasta kolmion muotoisia paloja. Paina kolmion kärjestä korvapuusti muotoonsa. Laita korvapuustit uuninpellille ja kohota 1h ennen paistamista.
Vegaaniset pullat ja korvapuustit
N. 8-10 kpl
Ainesosat
Pullataikina (pullat ja korvapuustit)
- 11 g (1 pussi) kuivahiiva
- 2.5 dl vesi
- 1.5 dl sokeri
- 1 dl rypsiöljy tai mieto oliiviöljy
- 6 dl puolikarkea vehnäjauho
- 1.5 tl kardemumma
- 1 tl suola
Korvapuustien täyte
- 5 rkl rypsiöljy tai mieto oliiviöljy
- 5 rkl sokeri
- 1.5 rkl kaneli
Ohjeet
Taikina
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon öljy, sokeri, suola, kardemumma ja jauhot. Sekoita taikina hyvin.
- Nostata taikinaa n. 10 min kulhossa
Pullat:
- Lisää hieman jauhoja ja jaa taikina suurinpiirtein samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat pulliksi uuninpellille leivinpaperin päälle. Kohota 1h.
- Paista kohonneita pullia 200-asteessa n. 10 min
Korvapuustit:
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi,
- Lisää levyn päälle täyte. Levitä öljy tasaisesti taikinan päälle. Ripottele sokeri ja kaneli öljyn päälle.
- Kieritä taikina rullalle. Leikkaa rullasta poikittain kolmion muotoisia paloja. Paina korvapuusti muotoonsa kolmion kärjestä litistämällä.
- Kohota korvapuusteja 1h uuninpellillä leivinpaperin päällä.
- Paista kohonneita korvapuusteja uunin keskitasossa 200-asteessa n. 10 min
Huomautukset
Pullataikina kohoaa parhaiten lämpimässä. Esimerkiksi uunipellin pullineen voi asettaa kohoamaan lieden päälle samalla kun uunissa paistuu muuta ruokaa.