Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Jälkiruoat - Vegaaninen juustokakku

Vegaaninen juustokakku

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä
kakku2
Vegaaninen juustokakku

Vegaaninen juustokakku syntyy kun maitotuotteet ja liivate korvataan kasvivaihtoehdoilla. Kakku hyydytetään agar agar-jauheen avulla. Kakun pohjan voi tehdä mistä tahansa vegaanisista kekseistä yhdistettynä vegaaniseen margariiniin tai kookosöljyyn. Tuorejuusto ja kerma korvataan pehmeällä tofulla, kasvikermalla ja kasvimaidolla. Kakun ylin kerros valmistuu soseutetusta pakastemansikasta.

Kakun valmistamiseen tarvitaan n. 18 cm halkaisijan irtopohjavuoka. Voit myös jakaa kakun neljään osaan ja koota kakun komponentit suoraan tarjoilulaseihin tai jälkiruokakulhoihin.

Valmista vegaaninen juustokakku

Keksipohja

Juustokakun valmistus aloitetaan pohjasta. Vegaaniset keksit (tässä esimerkissä käytettin vegaanisia kaurakeksejä) murustetaan. Kätevimmin keksien murskaus sujuu pakastuspussin sisällä kaulimella painellen. Kun keksi on murustettu, sulata vegaaninen margariini mikrossa ja yhdistä keksinmurujen kanssa kulhossa. Jos käytät margariinin sijaan huoneenlämpöistä kookosöljyä, voi sen lisätä suoraan keksimurun joukkoon.

keksit2resepti
keksimargariiniresepti

Keksimuruseos painellaan tiukasti ja tasaisesti 18 cm vuoan pohjalle.

pohjaresepti

Tofukerros

Seuraavaksi valmistetaan kakun tofukerros. Silken tofu, kasvikerma, soijajuoma, sitruunamehu, perunajauho, vaniljasokeri ja sokeri sekoitetaan yhteen kulhossa vispilällä tai tehosekoittimella. Kun seos on tasainen siirretään se kattilaan. Lisää agarjauhe ja kuumenna kiehuvaksi. Kun seos kiehuu, keitä vähintään 2 min, jolloin agar liukenee ja aktivoituu. Varo pohjaanpalamista, sekoita seosta jatkuvasti ja käännä lämpöä tarvittaessa pienemmälle kiehumisen aikana.

aineksetkakku
keittaminen2

Valmis seos siirretään irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja annetaan jäähtyä ja kiinteytyä huoneenlämmössä (tai parvekkeella viileässä). Voit siirtää vuoan jääkaappiin kun seos on jäähtynyt riittävästi. Aikaa jähmettymiseen kuluu n. 45 min-1h. Kun tofukerros on kiinteä aloita päälliskerroksen valmistus.

kakkukerrosresepti

Mansikkasosekerros

Pakastemansikat sulatetaan ja soseutetaan tehosekoittimella, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Säästä muutama mansikka koristeluun. Siirrä seos kattilaan, lisää agar ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä vähintään 2 min koko ajan sekoittaen.

kakkumansikka
manskeit2

Anna jäähtyä hetki ja kaada mansikkasose kakkuvuokaan tofukerroksen päälle. Kakku jätetään ensin hetkeksi pöydälle viilentymään (tai parvekkeelle viileään). Voit siirtää viilenneen vuoan jääkaappiin kiinteytymään. Kakun kiinteytymiseen kuluu n. 30min-1h.

kakku4

Kun kakku on täysin kiinteä, poista kaulus ja koristele vegaaninen juustokakku esimerkiksi mansikoilla ja kookosrouheella.

Vegaaninen juustokakku
vegaaninen juustokakku
cheeecake

Vegaaninen mansikkajuustokakku

Ainesosat
  

Keksipohja

  • 100 g vegaanisia keksejä
  • 50 g (0.5 dl) vegaaninen margariini tai kookosöljy

Välikerros

  • 400 g pehmeää tofua (silken)
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
  • 3 rkl perunajauho
  • 2 dl kasvikerma
  • 5 tl agar agarjauhe
  • 2 dl soijajuoma (tai muu kasvimaito)

Mansikkahyydyke

  • 350 g pakastettuja mansikoita
  • 0.5 dl sokeri
  • 2 rkl sitruunamehu
  • 3 tl agar agarjauhe
  • Koristeluun muutama mansikka ja kookosrouhetta

Ohjeet
 

  • Luo ensin kakun pohja murskaamalla keksit pieneksi muruksi. Murskaaminen onnistuu joko tehosekoittimella tai muovipussin sisällä kaulimella painellen.
  • Sekoita keksimurujen joukkoon vegaaninen margariini tai kookosrasva. Levitä muruseos 20 cm irtopohjavuokaan ja painele kiinteäksi ja tasaiseksi.
  • Valmista seuraavaksi kakun keskikerros. Yhdistä silken tofu, sokeri, soijajuoma, kasvikerma, sitruunamehu, vaniljasokeri ja perunajauho kulhoon. Vispaa tai sekoita tehosekoittimella ainekset kuohkeaksi.
  • Lisää ainekset kattilaan ja lisää agar jauhe. Kiehauta koko ajan sekoittaen, keitä vähintään 2 min.
  • Kaada kuuma seos välittömästi kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja jätä pöydälle asettumaan (tai siirrä parvekkeelle). Kun kakku on viilentynyt voit siirtää sen jääkaappiin odottamaan. Hyytymiseen kuluu n. 45 min-1h.
  • Kun kakku on hyytynyt valmistetaan mansikkahyydyke. Soseuta sulatetut pakastemansikat, sitruunamehu ja sokeri tehosekoittimella tasaiseksi massaksi.
  • Siirrä mansikkasose kattilaan, lisää agar jauhe, kiehauta ja keitä vähintään 2 min. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Kaada mansikkasose tofukerroksen päälle ja jätä kakku pöydälle viilentymään (tai siirrä parvekkelle). Kun kakku on viilentynyt voit siirtää sen jääkaappiin. Hyytymiseen kuluu n. 30min-1h.
  • Kakku on valmis tarjoiltavaksi kun se on täysin hyytynyt. Poista kaulus kakun ympäriltä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele esimerkiksi mansikoilla ja kookosrouheella.

Huomautukset

Vinkki: Jos sinulla ei ole irtopohjavuokaa tai haluat tarjoilla kakun valmiina annoksina, voit koota juustokakun kerrokset suoraan tarjoilulaseihin tai jälkiruokakulhoihin.