Ilmainen toimitus yli 59€ | 100% vegaaninen | 305+ tuotetta

Search
Search
Koti - Reseptit - Jälkiruoat - Mango Sticky Rice eli tahmea riisipuuro kookoskermalla
Mango sticky rice

Mango Sticky Rice eli tahmea riisipuuro kookoskermalla

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Mango Sticky Rice eli tahmea riisi on suosittu perinteinen jälkiruoka, joka esittelee kauniisti thaimaalaisen keittiön rikkaiden makujen ja tekstuurien yhdistelmän, ja sopii myös vegaaneille.

Mango tahmea riisi -resepti

Resepti koostuu kolmesta pääkomponentista:

  • Tahmariisi tai ”makea riisi”, jota höyrytetään tai keitetään, kunnes siitä tulee pehmeää.
  • Kookoskastike: Kermainen kookoskastike on valmistettu kookosmaidosta, sokerista ja ripauksesta suolaa, joka tasapainottaa makeutta. Jotkut reseptit voivat sisältää myös hieman riisijauhoa kastikkeen sakeuttamiseksi. Tämä kastike kaadetaan tyypillisesti keitetyn tahmean riisin päälle antaen sille täyteläisen kookosmaun.
  • Mango: Jälkiruoka tarjoillaan yleensä kypsien, makeiden mangoviipaleiden kanssa. Mango lisää kirkkaan, hedelmäisen kontrastin tahmean riisin ja kookosmaidon runsaudelle ja parantaa yleistä makuprofiilia.
mango sticky rice eli tahmea riisi kookoskermalla
Kookosmaitoon keitetty puuro, mangoa ja hieman kookosrouhetta – Nam!

Kokeile myös: paistetut nuudelit Pad Thai

kookoskerma jälkiruoka

Mango Sticky Rice eli makea tahmea riisipuuro

Ainesosat
  

  • 2 dl puuroriisi
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 8 dl vettä
  • 0.5 dl sokeria
  • pieni ripaus suolaa
  • Tuoretta, pakastettua tai säilykemangoa

Kastike

  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl perunajauhoa tai maissitärkkelystä
  • pieni ripaus suolaa

Ohjeet
 

  • Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja riisi. Keitä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  • Lisää kookosmaito, sokeri, suola ja 6 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä kunnes puuro on rakenteeltaan sopivaa (20-30min). Nosta pois liedeltä ja anna puuron levätä hetki ennen tarjoilua.
  • Tee kastike: sekoita kookosmaito, sokeri, suola ja perunajauho/maissitärkkelys kattilassa ja kiehauta.
  • Yhdistä lautaselle puuroa, mangoa, kastiketta ja nauti.