Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Pääruoat - Tofu Pad Thai eli paistetut nuudelit
padthai

Tofu Pad Thai eli paistetut nuudelit

Picture of Luat
Luat
Hei, olen Luat, neljän vuoden vegaani. Ryhdyin vegaaniksi COVID-19:n aikana, kun törmäsin Netflixin dokumenttiin siitä, miten eläimiä kohdellaan. Kokkina vihaan sitä, että ihmiset pitävät vegaaniruokaa tylsänä ja mauttomana. Vastauksena tähän olen luonut Vegaaniruoka.fi-sivuston ja sen blogin, jossa dokumentoin suosittuja vegaanisia reseptejä ja muuta!
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Suositun thaimaalaisen nuudeliannoksen vegaaniversiossa käytetään kanan sijasta paistettua tofua. Annoksen maustamiseen valmistettu kastike sisältää tamarind tahnaa, vegaanista kalakastiketta, riisiviinietikkaa ja soijakastiketta.

Tofu Pad Thai valmistus

Valmista ensin tamarind-kastike reseptin mukaisesti ja laita sivuun.

soijakastike
tamarind
etikka

Paista tofu öljyssä kunnes pinta on saanut väriä, mausta soijakastikkeella ja laita sivuun.

tofu

Lisää tyhjälle pannulle parsakaalin kukinnot ja pavut, raastettu inkivääri ja valkosipulinkynnet. Paista niin että pinta saa väriä, lisää n 1-2 dl vettä, ja paista kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

tofu pad thai

Keitä riisinuudelit paketin ohjeen mukaisesti

riisinuudeli

Lisää kevätsipuli, kypsät nuudelit ja tamarind kastike pannulle kasvisten joukkoon, sekoita ja paista hetki. Lisää tofukuutiot joukkoon.

tofu pad thai

Nosta annos lautaselle ja koristele paahdetuilla maapähkinöillä.

tofu pad thai
tofunoodle 1

Tofu Pad Thai eli paistetut nuudelit

Ainesosat
  

  • 225 g riisinuudeleita
  • 250 g kiinteää tofua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 4-6 kevätsipulia
  • 1 parsakaali (käytä vain kukinnot)
  • 100g vihreitä papuja

Kastike:

  • 4 rkl tamarind tahna
  • 1 rkl vegaaninen kalakastike
  • 2 rkl riisiviinietikka
  • 3 rkl sokeria tai siirappia
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl vettä

Koristeluun

  • 0.5 dl maapähkinöittä

Ohjeet
 

  • Yhdistä kastikkeen ainekset kulhoon ja laita sivuun
  • Kuutioi tofu ja paista öljyssä n. 7min niin, että tofun pinta saa väriä. Lisää soijakastiketta tofun sekaan ja kaada paistos kulhoon odottamaan.
  • Lisää tyhjälle pannulle öljy. Lisää pannulle silputtu valkosipuli ja inkivääri, parsakaalin kukinnot ja pavut ja paista niin, että pinta saa hieman väriä. Lisää 1-2 dl vettä ja jatka paistamista siihen asti, että kasvikset ovat pehmenneet.
  • Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.
  • Lisää silputtu kevätsipuli, kypsät nuudelit ja tamarind kastike pannulle, sekoita ja paista hetki. Lisää tofukuutiot. Nosta lautaselle.
  • Koristele paahdetuilla maapähkinöillä