Suosittu tex-mex ruokalaji valmistuu vegaanisena nopeasti ja helposti paistetusta tofusta. Myös kermaviili ja juusto on korvattu vegaanisilla vaihtoehdoilla. Reseptistä riittää noin kahdelle.
Näin valmistat Tofu Fajitat
Pilko haluamasi lisätäytteet (tässä reseptissä käytettiin tomaattia, avocadoa, maissia, jalopenoja ja jäävuorisalaattia, vegaanista fraichea ja vegaanista juustoa) ja siirrä täytteet tarjoilukulhoihin.
Paista viipaloitua tofua pannulla tex mex mausteseoksen kanssa 3-5 min. Lisää paprika, sipuli ja loput mausteseoksesta ja paista kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää lopuksi pannulle hieman ruokakermaa tai vettä.
Samalla kun valmistat tofupaistosta voit kuumentaa tortillalättyjä hetken toisella pannulla, jolloin tortillan pinta saa hieman väriä.
Aseta tortillalätyt, tofupaistos ja lisätäytteet tarjolle ja kokoa fajita.
Tofu Fajitat
Ainesosat
- 250 g kiinteä tofu
- 1 pkt vehnätortilloja
- 1 sipuli
- 1-2 paprika
- avocadoa
- tomaattia
- jäävuorisalaattia
- jalopenoja
- maissia
- 1 prk (150g) kaura- tai soijafraiche
- 1 dl vegaanista ruokakermaa
- 1 ps (25-30g) fajita maustemix (vegaaninen)
- vegaanista juustoraastetta
Ohjeet
- Pilko avocadot, tomaatit ja jäävuorisalaatti ja aseta ne erilliseen kulhoon.
- Avaa vegaaninen fraiche ja mausta sitä ripauksella tex mex maustetta.
- Pilko kiinteä tofu, silppua sipuli ja paprika. Lisää pannulle öljyä, puolet texmex mausteseoksesta ja tofuviipaleet. Paista 3-5 min. Lisää pannulle loput mausteseoksesta, viipaloitu sipuli ja paprika. Lisää tarvittaessa öljyä ja paista kunnes sipuli ja paprika ovat pehmenneet. Lisää pannulle hieman vettä tai vegaanista ruokakermaa, sekoita ja paista vielä hetki.
- Paista tortillalättyjä pannulla tai uunissa niin, että pinta saa hieman väriä.
- Aseta tortillat, lisukkeet ja tofupaistos, vegaaninen fraiche sekä juustoraaste pöydälle, kokoa fajita ja nauti.