Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Pääruoat - Vegaaninen lasagne
vegaaninen lasagne

Vegaaninen lasagne

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Vegaaninen lasagne -reseptissä käytetään soijarouhetta, kasvipohjaista kermaa ja vegaanista juustoa.

Lasagne on rakastettu ruoka, jota voi helposti muokata eri ruokavalioihin, kuten gluteenittomana (gluteenittomilla lasagnelevyillä), kasvis – ja vegaaniversiona (lihan voi korvata kasviksilla, tai kuten tässä reseptissä soijarouheella).

Juuston ja kerman tilalla toimii hyvin vegaaniset vaihtoehdot kuten kasvipohjainen ruokakerma ja mozzarella-tyyppinen vegaaninen juusto.

Vegaaninen lasagne valmistus

Valmista tomaatti- ja valkokastike erillisillä pannuilla. Asettele ensin lasagnelevyt uunivuokaan, lisää sitten tomaatti – ja valkokastikekerros. Jatka kerrosten kokoamista kunnes vuoka on täynnä. Lämmitä uuni 200-asteeseen ja paista n. 30 minuttia.

lasagnekastike
lasagnelevyt
lasagnekerros

Juuri uunista tullut lasagne on parasta, mutta se säilyy myös useita päiviä jääkaapissa. Nauti lasagnea esimerkiksi vihreän salaatin tai raastesalaatin kanssa. Esimerkissä uunivuoan koko on 34 x 24 cm. Pienemmällä uunivuoalla lasagnekerroksia on enemmän ja paistoaika voi olla hieman pidempi.

vegaaninen lasagne

Katso myös: vegaaniset pihvit uunijuureksilla

vegaaninen lasagne

Vegaaninen lasagne

Resepti neljälle

Ainesosat
  

  • 1 pkt (250g) lasagnelevyjä

Tomaattikastike

  • 4 dl soijarouhe
  • 2 tlk (2 x 400g) tomaattimurska
  • 1 sipuli
  • 2 tl suola
  • 2 tl mustapippuri
  • 2 tl valkosipulijauhe

Valkokastike

  • 2.5 dl kasvikerma
  • 100 g vegaaninen juusto
  • 0.5 tl suola
  • 0.5 tl mustapippuri

Lisuke

  • Lasagnen päälle 50 g vegaanista juustoa

Ohjeet
 

  • Paista sipuli öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe, suola, mustapippuri ja valkosipulimauste. Paista hetki, lisää sitten 4 dl vettä. Jatka paistamista kunnes vesi on imeytynyt.
  • Lisää tomaattimurska, lisää 2 dl vettä, kiehauta ja keitä hetki. Laita kastike sivuun.
  • Sekoita kattilassa tai pannulla kasvikerma, vegaaninen juusto ja mausteet. Kiehauta ja sekoita kunnes kastike on paksua.
  • Lisää uunivuokaan vuorotellen lasagnelevykerros, tomaattikastiketta ja valkokastiketta. Toista kunnes vuoka on täynnä. Päällimäiseksi kerrokseksi levitä ohuehko kerros tomaattikastiketta ja ripottele sen päälle vegaanista juustoa.
  • Paista +200 asteessa n. 30 min.