Chana masala on suosittu intialainen ruokalaji, joka valmistetaan pääasiassa kikherneistä (tunnetaan hindiksi nimellä ”chana”). Tämä vegaaninen curry on keitetty mausteisessa ja kirpeässä tomaattipohjaisessa kastikkeessa, joka on usein maustettu intialaisilla mausteilla, kuten kumina, korianteri, kurkuma, garam masala ja chilijauhe.

Chana Masalan voi nauttia sellaisenaan tai tarjoilla riisin, leivän, kuten naanin kanssa. Tämä lämmin curry ruoka ei ole vain todella maukasta, vaan myös ravitsevaa, sillä se sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua kikherneiden ansiosta. Se on perusruoka monissa intialaisissa kodeissa.

Vegaaninen curry on nopea ja erittäin helppo kasvisruoka, joka valmistuu vain 10 minuutissa, ja se on täyttävää, kevyttä ja herkullista!

kikherne resepti Chana Masala

Chana Masala-reseptin variaatiot

Reseptiä voi tarpeen tullen muutella lisäämällä curryn joukkoon vihanneksia, kuten porkkanaa, perunaa tai parsakaalta. Curryyn saadaan pehmeyttä lisäämällä joukkoon kookosmaitoa tai vegaanista kasvikermaa.

Curryn proteiinilähteenä voi reseptissä käyttää myös papuja, linssejä tai paistettua tofua.

kasviproteiini
tofua
linssit

Katso myös: Falafel ja tzatziki kastike

curry 1

Vegaaninen Kikherne Curry (Chana Masala)

Total Time 10 minutes

Ainesosat
  

  • 1/2 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1.5 rkl curryjauhetta
  • 0.5 tl kuminajauhetta
  • 0.5 tl jauhettua korianteria
  • 0.5 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa (tai 2-3 tuoretta tomaattia)
  • 230 g (1 prk) kikherneitä
  • 1-1.5 dl kookosmaitoa (tai vegaanista ruokakermaa)
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Ohjeet
 

  • Esilämmitä iso tarttumaton paistinpannu keskilämmöllä. Kun pannu kuumenee, yhdistä curryjauhe, kumina, korianteri, paprika ja inkivääri pieneen kulhoon ja sekoita keskenään.
  • Kun pannu on valmis, heitä joukkoon hieman öljyä, sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  • Ripottele kuiva mausteseos sipulien ja valkosipulin päälle. Sekoita hyvin, kunnes mausteseos peittää sipulit ja paista vielä minuutti. Lisää tarvittaessa hieman vettä tarttumisen estämiseksi.
  • Lisää pannulle tomaatit, kikherneet, kookosmaito (tai vegaaninen ruokakerma), sokeri (tai siirappi) ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2-3 minuuttia.
  • Vähennä lämpöä miedolle ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä 2-3 minuuttia.
  • Ota pois lämmöltä ja tarjoile riisin tai muun lisukkeen kanssa. Voit koristella annoksen hienonnetulla persiljalla.

Ostoskori

Vielä €55,00 ilmaiseen toimitukseen

Ilmainen toimitus yli 55€ tilauksille

Ostoskori ammottaa tyhjyyttään!

Päiväystuotteet

-64%
Mae Napa Tahmea Riisi Kookoskermalla – Banaani 80g
PäiväystuotteetSuosituimmat
-64%
Mae Napa Tahmea Riisi Kookoskermalla – Taro 80g
PäiväystuotteetGluteeniton
-64%
Mae Napa Tahmea Riisi Kookoskermalla – Isojamssi 80g
PäiväystuotteetGluteeniton
-70%
Neliö riisipaperi 19cm 500g
PäiväystuotteetGluteeniton

Neliö riisipaperi 19cm 500g

0.99 € 3.29 €
-72%
Mae Napa tahmea riisi kookoskermalla – Durian 80g
PäiväystuotteetGluteeniton
-22%
BonVegan Rapeat Ravintohiivapallot 150g
PäiväystuotteetProteiinipitoinen

BonVegan Rapeat Ravintohiivapallot 150g

3.49 € 4.49 €
-30%
Lao Gan Ma fermentoitu tofu chiliöljyssä 260g
PäiväystuotteetProteiinipitoinen
-26%
Taokaenoi Rapea merilevä 59g
PäiväystuotteetGluteeniton

Taokaenoi Rapea merilevä 59g

3.99 € 5.39 €
-41%
Condi luomu soijapohjainen ruokakerma 200ml
PäiväystuotteetLuomu
-29%
Kuivatut Banaanilastut 200g
PäiväystuotteetGluteeniton

Kuivatut Banaanilastut 200g

1.99 € 2.79 €
Tuote lisätty ostoskoriin
Jatka ostoksia Näytä ostoskori