Tämä papu-tomaattikeitto on mausteinen ja lämmin alkuruoka tai pääruoka. Se sopii lounaaksi tai illalliseksi, esimerkiksi leivän kanssa nautittuna. Maustaessa keittoon lisätään sipuli- ja valkosipulijauhetta, jotka antavat keitolle kivasti makua. Sipulimausteet voi toki jättää poiskin, jos ne eivät kuulu omiin suosikkeihin. Reseptissä käytettiin mustapapuja, mutta muutkin pavut käyvät.
Tällä reseptillä valmistuu keitto 2-4 syöjälle.
Keitto on todella helppo ja nopea valmistaa kypsiksi keitetyistä kuivatuista pavuista tai säilykepavuista, ja tomaattimurskasta. Lisää vain mausteet ja vesi, kiehauta, lisää kasvikerma ja keitto on valmis.
Papu-tomaattikeitto
Ainesosat
- 1 prk (400g) maustamaton tomaattimurska
- 2 prk (450g) kypsiä mustapapuja
- 2 tl sipulijauhe
- 2 tl valkosipulijauhe
- 2 tl paprikajauhe
- 2 tl kurkuma
- 1 tl mustapippuri
- 2 tl suola
- 4 dl vesi
- 0.5 dl kasvikerma
Ohjeet
- Laita ainekset kasvikermaa lukuunottamatta kattilaan, kiehauta ja keitä muutama minuutti.
- Lisää lopuksi kasvikerma ja keitto on valmis