Ilmainen toimitus yli 59€ | 100% vegaaninen | 305+ tuotetta

Search
Search
Koti - Reseptit - Alkuruoat - Nopea papu-tomaattikeitto
vegaani tomaattipapukeitto

Nopea papu-tomaattikeitto

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Tämä papu-tomaattikeitto on mausteinen ja lämmin alkuruoka tai pääruoka. Se sopii lounaaksi tai illalliseksi, esimerkiksi leivän kanssa nautittuna. Maustaessa keittoon lisätään sipuli- ja valkosipulijauhetta, jotka antavat keitolle kivasti makua. Sipulimausteet voi toki jättää poiskin, jos ne eivät kuulu omiin suosikkeihin. Reseptissä käytettiin mustapapuja, mutta muutkin pavut käyvät.

Tällä reseptillä valmistuu keitto 2-4 syöjälle.

Papu-tomaattikeitto valmistus

Keitto on todella helppo ja nopea valmistaa kypsiksi keitetyistä kuivatuista pavuista tai säilykepavuista, ja tomaattimurskasta. Lisää vain mausteet ja vesi, kiehauta, lisää kasvikerma ja keitto on valmis.

papu-tomaattikeitto
Ainekset kattilaan ja lisätään vesi
papu-tomaattikeitto
Valmiissa keitossa maistuu makea tomaatti ja valkosipuli

Katso myös: Kikherne Curry (Chana Masala)

vegaani tomaattipapukeitto

Papu-tomaattikeitto

Ainesosat
  

  • 1 prk (400g) maustamaton tomaattimurska
  • 2 prk (450g) kypsiä mustapapuja
  • 2 tl sipulijauhe
  • 2 tl valkosipulijauhe
  • 2 tl paprikajauhe
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl mustapippuri
  • 2 tl suola
  • 4 dl vesi
  • 0.5 dl kasvikerma

Ohjeet
 

  • Laita ainekset kasvikermaa lukuunottamatta kattilaan, kiehauta ja keitä muutama minuutti.
  • Lisää lopuksi kasvikerma ja keitto on valmis