Tämä papu-tomaattikeitto on mausteinen ja lämmin alkuruoka tai pääruoka. Se sopii lounaaksi tai illalliseksi, esimerkiksi leivän kanssa nautittuna. Maustaessa keittoon lisätään sipuli- ja valkosipulijauhetta, jotka antavat keitolle kivasti makua. Sipulimausteet voi toki jättää poiskin, jos ne eivät kuulu omiin suosikkeihin. Reseptissä käytettiin mustapapuja, mutta muutkin pavut käyvät.
Tällä reseptillä valmistuu keitto 2-4 syöjälle.
Papu-tomaattikeitto valmistus
Keitto on todella helppo ja nopea valmistaa kypsiksi keitetyistä kuivatuista pavuista tai säilykepavuista, ja tomaattimurskasta. Lisää vain mausteet ja vesi, kiehauta, lisää kasvikerma ja keitto on valmis.
Katso myös: Kikherne Curry (Chana Masala)
Papu-tomaattikeitto
Ainesosat
- 1 prk (400g) maustamaton tomaattimurska
- 2 prk (450g) kypsiä mustapapuja
- 2 tl sipulijauhe
- 2 tl valkosipulijauhe
- 2 tl paprikajauhe
- 2 tl kurkuma
- 1 tl mustapippuri
- 2 tl suola
- 4 dl vesi
- 0.5 dl kasvikerma
Ohjeet
- Laita ainekset kasvikermaa lukuunottamatta kattilaan, kiehauta ja keitä muutama minuutti.
- Lisää lopuksi kasvikerma ja keitto on valmis