Ilmainen toimitus yli 59€ | 100% vegaaninen | 305+ tuotetta

Search
Search
Koti - Reseptit - Pääruoat - Tofu Pad Thai eli paistetut nuudelit (vegaaninen)

Tofu Pad Thai eli paistetut nuudelit (vegaaninen)

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Suositun thaimaalaisen nuudeliannoksen vegaaniversiossa ”Tofu Pad Thai” käytetään kanan sijasta paistettua tofua. Annoksen maustamiseen valmistettu kastike sisältää tamarind tahnaa, vegaanista kalakastiketta, riisiviinietikkaa ja soijakastiketta.

Annokseen kuuluu myös paistettuja riisinuudeleita ja vihreitä vihanneksia.

Tofu Pad Thai valmistus

Valmista ensin tamarind-kastike reseptin mukaisesti ja laita sivuun.

soijakastike
tamarind
etikka

Paista tofu öljyssä kunnes pinta on saanut väriä, mausta soijakastikkeella ja laita sivuun.

Lisää tyhjälle pannulle parsakaalin kukinnot ja pavut, raastettu inkivääri ja valkosipulinkynnet. Paista niin että pinta saa väriä, lisää n 1-2 dl vettä, ja paista kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Keitä riisinuudelit paketin ohjeen mukaisesti

tofua pannulla
kasviksia pannulla
riisinuudeleita

Lisää kevätsipuli, kypsät nuudelit ja tamarind kastike pannulle kasvisten joukkoon, sekoita ja paista hetki. Lisää tofukuutiot joukkoon.

Nosta annos lautaselle ja koristele paahdetuilla maapähkinöillä.

tofu pad thai

Katso myös: sushi bowl

tofunoodle 1

Tofu Pad Thai eli paistetut nuudelit

Ainesosat
  

  • 225 g riisinuudeleita
  • 250 g kiinteää tofua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 4-6 kevätsipulia
  • 1 parsakaali (käytä vain kukinnot)
  • 100g vihreitä papuja

Kastike:

  • 4 rkl tamarind tahna
  • 1 rkl vegaaninen kalakastike
  • 2 rkl riisiviinietikka
  • 3 rkl sokeria tai siirappia
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl vettä

Koristeluun

  • 0.5 dl maapähkinöittä

Ohjeet
 

  • Yhdistä kastikkeen ainekset kulhoon ja laita sivuun
  • Kuutioi tofu ja paista öljyssä n. 7min niin, että tofun pinta saa väriä. Lisää soijakastiketta tofun sekaan ja kaada paistos kulhoon odottamaan.
  • Lisää tyhjälle pannulle öljy. Lisää pannulle silputtu valkosipuli ja inkivääri, parsakaalin kukinnot ja pavut ja paista niin, että pinta saa hieman väriä. Lisää 1-2 dl vettä ja jatka paistamista siihen asti, että kasvikset ovat pehmenneet.
  • Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.
  • Lisää silputtu kevätsipuli, kypsät nuudelit ja tamarind kastike pannulle, sekoita ja paista hetki. Lisää tofukuutiot. Nosta lautaselle.
  • Koristele paahdetuilla maapähkinöillä