Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Pääruoat - Huippuhyvä soijarouhe makaronilaatikko (vegaaninen)
vegaaninen makaronilaatikko

Huippuhyvä soijarouhe makaronilaatikko (vegaaninen)

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Vegaaninen soijarouhe makaronilaatikko valmistuu helposti ja on huippuhyvää. Päältä hieman rapeaksi paistettu, sisältä pehmeä ja maukas.

Soijarouhe makaronilaatikko valmistusohje

Makaronilaatikon valmistus on helppoa. Keitä makaronit ja paista soijarouhe mausteineen pannulla.

Lisää makaronit ja soijarouhe uunivuokaan ja sekoita. Tee kasvikermaseos kulhoon tai kannuun ja kaada vuokaan makaronin ja soijarouheen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää vegaanista juustoa päälle ja laita uuniin.

Uunista tullut valmis makaronilaatikko on sopiva kun sen kuori on hieman rapea ja sisältö kiinteä mutta pehmeä.

soijarouhe
makaronilaatikko
makaronilaatikkovuoka

Kauho lautaselle ja nauti!

soijarouhe makaronilaatikko vegaaninen

Katso myös: vegaaninen lasagne

macc

Soijarouhe makaronilaatikko (vegaaninen)

Ainesosat
  

  • 400 g täysjyvämakaronia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soijakastiketta
  • 2 dl soijarouhetta
  • 4 dl ruokakerma (vegaaninen)
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • Pinnalle: vegaanista juustoa

Ohjeet
 

  • Mausta vesi suolalla ja keitä makaroni kypsäksi
  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, paprika- ja chilijauhe, suola, soijakastike ja paista kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Lisää soijarouhe ja paista vielä hetki.
  • Lisää pannulle vettä yhteensä 4 dl. Anna hautua, kunnes vesi on suurimmaksi osaksi imeytynyt soijarouheeseen
  • Valuta kypsä makaroni ja yhdistä siihen kulhossa soijarouheseos. Kumoa öljyttyyn uunivuokaan
  • Yhdistä ruokakerma, 3dl vettä, perunajauho, suola ja pippuri. Kaada seos makaroniseoksen päälle. Ripottele pinnalle vegaanista juustoa.
  • Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia