Vegaaninen lasagne -reseptissä käytetään soijarouhetta, kasvipohjaista kermaa ja vegaanista juustoa.
Lasagne on rakastettu ruoka, jota voi helposti muokata eri ruokavalioihin, kuten gluteenittomana (gluteenittomilla lasagnelevyillä), kasvis – ja vegaaniversiona (lihan voi korvata kasviksilla, tai kuten tässä reseptissä soijarouheella).
Juuston ja kerman tilalla toimii hyvin vegaaniset vaihtoehdot kuten kasvipohjainen ruokakerma ja mozzarella-tyyppinen vegaaninen juusto.
Valmista tomaatti- ja valkokastike erillisillä pannuilla. Asettele ensin lasagnelevyt uunivuokaan, lisää sitten tomaatti – ja valkokastikekerros. Jatka kerrosten kokoamista kunnes vuoka on täynnä. Lämmitä uuni 200-asteeseen ja paista n. 30 minuttia.
Juuri uunista tullut lasagne on parasta, mutta se säilyy myös useita päiviä jääkaapissa. Nauti lasagnea esimerkiksi vihreän salaatin tai raastesalaatin kanssa. Esimerkissä uunivuoan koko on 34 x 24 cm. Pienemmällä uunivuoalla lasagnekerroksia on enemmän ja paistoaika voi olla hieman pidempi.
Katso myös: vegaaniset pihvit uunijuureksilla