Vegaaninen mureke syntyy soijarouheesta, kvinoasta, porkkanaraasteesta, pavuista, kikhernejauhoista ja mausteista. Lisukkeeksi murekkeelle sopii puolukkahillo tai kasvikermapohjainen kastike.
Tämä kasviproteiinipitoinen mureke sopii esimerkiksi seitan kinkun rinnalle joulupöytään tai syötäväksi perunamuusin tai uunissa paistettujen vihannesten kanssa.
Katso myös: Vegaaninen joulumenu
Vegaaninen mureke ja puolukkahillo
Ainesosat
- 1 sipuli
- 2 dl soijarouhe
- 2 dl kvinoa
- 2 porkkanaa raasteena
- 5 rkl oliiviöljy
- 5 dl vettä
- 220 g kypsiä musta- tai kidneypapuja
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuri
- 1 tl paprikajauhe
- 2 rkl seesaminsiemen
- 1 dl kikhernejauho
- 1 kpl kasviliemikuutio
Puolukkahillo
- 200 g (4 dl) puolukoita
- 0.5 dl sokeri
- 1 rkl perunajauho
Ohjeet
- Kuullota pilkottu sipuli öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe, 5 rkl oliiviöljyä ja paista hetki.
- Lisää 5 dl vettä, kvinoa, pavut ja mausteet. Keitä n. 10 minuuttia kunnes suuri osa nesteestä on imeytynyt.
- Lisää kikhernejauho ja porkkanaraaste. Sekoita ja paista hetki.
- Siirrä kiinteytynyt massa leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.
- Paista 220-asteessa n. 30 minuuttia.
- Puolukkahillo: sulata jäiset marjat kattilassa, lisää sokeri ja perunajauho. Kiehauta ja keitä hetki.