Aito italialainen klassikko vegaanisella vivahteella. Tämä vegaaninen pasta voidaan valmistaa soijarouheesta, nyhtökaurasta tai härkapapuvalmisteesta. Valitse se, mitä kaapista löytyy, kaikki edellä mainitut toimivat hyvin. Päälle vegaanista juustoa ja annos on valmis.
Vegaaninen spaghetti on niin hyvää, että se maistuu takuulla lihansyöjillekin!
Vegaaninen Spaghetti Bolognese
Ainesosat
- 2 rkl öljyä
- 1 sipuli hienoksi pilkottuna
- 1 porkkana hienoksi kuutioituna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 250 g nyhtökaura / härkäpapuvalmiste (tai 2dl tummaa soijarouhetta)
- 3 tl tummaa soijakastiketta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
- 1-2 tl suolaa
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 220 g pastaa
- Pinnalle: Tuoreita yrttejä tai vegaanista juustoa
Ohjeet
- Laita pannu liedelle ja lisää öljy. Kun pannu on kuuma, lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana ja paista kunnes sipuli on pehmeää.
- Lisää pannulle nyhtökaura, härkäpapuvalmiste tai soijarouhe ja paista pari minuuttia.
- Sekoita joukkoon tomaattipyree, soijakastike ja tölkki hienonnettuja tomaatteja. Lisää 4 dl vettä (jos käytät soijarouhetta 3 dl vettä riittää). Kuumenna kastike kiehuvaksi ja sekoita joukkoon suola, pippuri ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Kun kastike kypsyy, laita iso kattila suolalla maustettua vettä liedelle ja kiehauta. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Nosta pasta lautaselle ja lisää bolognese kastike. Tarjoile tuoreen basilikan tai vegaanisen juuston kanssa.