Tällä reseptillä valmistuu hyvä vegaaninen pizza jopa alle tunnissa esivalmisteluineen. Taikinan kohotukseen riittää nopeimmilaan puoli tuntia ja paistamiseen kuluu noin 7-8 minuuttia.
Pizzapohjan valmistuksessa on tärkeää sekoittaa ja liuottaa kuivahiiva perusteellisesti kädenlämpöiseen veteen (sokerin kanssa) ennen jauhojen lisäämistä, ja toiseksi lisätä suola vasta loppuvaiheessa jauhojen lisäämisen jälkeen. Liian aikaisessa vaiheessa lisätty suola voi tappaa hiivan. Kohoamisen ajaksi taikinapallon voi valella oliiviöljyllä joka pitää taikinan kosteana ja lisää makua.
Parhaiten taikina kohoaa silloin kun sen jättää lämpimään paikkaan liinan alle. Taikinan muotoilussa pizzapohjaksi voi käyttää reilusti kaulinta apuna, jolloin saadaan toivottu ohut pohja. Ohueksi kaulittu taikina kohoaa vielä täytteiden lisäämisen aikana ja hieman uunissakin.
Vegaanisissa täytteissä tärkein on valita juustoraaste, jonka ominaisuudet soveltuvat uunissa paistamiseen. Monet kaupalliset vegaaniset juustoraasteet sopivat pizzaan hyvin, ja tuotteissa on usein maininta paistonkestävyydestä. Täytteet on hyvä asetella pizzaan niin etteivät ne ole päällekkäin, ja ettei täytteitä ole liikaa. Tällöin pohja ja täytteet ehtivät kypsyä lyhyen paiston aikana.
Tässä esimerkissä valittiin täytteeksi vegaanista chorizomakkaraa, herkkusieniä, ja paprikaa.
Muista hyvistä pizzatäytteistä mieleen tulee mustat oliivit, ananaspalat, kirsikkatomaatit, punasipuli, paistettu ja maustettu soijarouhe, muut vegaaniset lihankorvikkeet, pepperoni-paprika, sienet, kaprikset, artisokka ja parsa.