Vegaaninen porkkanalaatikko on todella herkkua ja itsetehtynä myös kaiken vaivan arvoista. Vaikka porkkanoiden ja riisipuuron keittämiseen kuluu aikaa, saat valmistettua isomman määrän kerralla, josta riittää usealle päivälle. Joululaatikoiden valmistaminen itse on myös edullista sillä laatikoiden ainekset eivät ole kalliita. Ja maku on itsetehtynä paras.
Reseptissä kaurajuoman voi halutessaan korvata kasvikermalla ja kikhernejauhon korppujauholla.
Varsinkin jos joululaatikoita valmistaa useamman, kannattaa ne valmistaa jo edellisenä päivänä paistovalmiiksi. Juhlapäivänä voi useamman joululaatikon laittaa uuniin samalla kertaa.
Katso myös vegaaninen lanttulaatikko ja vegaaninen joulumenu!
Porkkanalaatikko (vegaaninen)
Ainesosat
Riisipuuro
- 1 dl puuroriisi
- 1 dl vesi
- 0.5 l kaurajuoma
- 1 tl suola
Vuokaan
- 0.5 kg keitettyjä porkkanoita soseena
- 2 rkl siirappia
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl mustapippuri
- pinnalle kikhernejauhoa ja seesaminsiemeniä
Ohjeet
- Kiehauta ensin 1 dl puuroriisiä ja 1 dl vettä. Lisää kaurajuoma ja suola.
- Keitä puuroa kunnes neste on imeytynyt puuroon. Siirrä puuro uunivuokaan.
- Pilko porkkanat pieneksi ja keitä ne suolatussa vedessä pehmeäksi. Soseuta porkkanat ja lisää vuokaan riisin sekaan.
- Mausta porkkana-riisiseos suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinnalle kikhernejauhoa ja seesaminsiemeniä.
- Paista 200-asteessa n. 45 min – 1h.