Aito italialainen klassikko vegaanisella vivahteella. Lihankorvikkeeksi sopivat hyvin esimerkiksi soijarouhe, nyhtökaura tai härkapapuvalmiste.
Tämä vegaaninen spaghetti on niin hyvää, että se maistuu takuulla lihansyöjillekin!
Vegaaninen Spaghetti Bolognese
Ainesosat
- 2 rkl öljyä
- 1 sipuli hienoksi pilkottuna
- 1 porkkana hienoksi kuutioituna
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 250 g nyhtökaura / härkäpapuvalmiste (tai 2dl tummaa soijarouhetta)
- 3 tl tummaa soijakastiketta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
- 1-2 tl suolaa
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 220 g pastaa
- Pinnalle: Tuoreita yrttejä tai vegaanista juustoa
Ohjeet
- Laita pannu liedelle ja lisää öljy. Kun pannu on kuuma, lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana ja paista kunnes sipuli on pehmeää.
- Lisää pannulle nyhtökaura, härkäpapuvalmiste tai soijarouhe ja paista pari minuuttia.
- Sekoita joukkoon tomaattipyree, soijakastike ja tölkki hienonnettuja tomaatteja. Lisää 4 dl vettä (jos käytät soijarouhetta 3 dl vettä riittää). Kuumenna kastike kiehuvaksi ja sekoita joukkoon suola, pippuri ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Kun kastike kypsyy, laita iso kattila suolalla maustettua vettä liedelle ja kiehauta. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Nosta pasta lautaselle ja lisää bolognese kastike. Tarjoile tuoreen basilikan tai vegaanisen juuston kanssa.