Sushi bowl valmistuu samoista aineksista kuin varsinaiset sushirullat, mutta on nopeampi ja vaivattomampi valmistaa. Proteiinina reseptissä käytetään paistettua tofua. Jos et pidä hieman kirpeästä kastikkeesta, voit maustaa annoksen myös pelkällä soijakastikkeella ja seesamiöljyllä.
Sushi Bowl (kahdelle)
- 150 g Sushiriisiä
- 250 g Kiinteää tofua
- 1/2 Kurkkua
- 1-2 kpl Avocadoa
Kastike
- 2 rkl Sitruunamehua
- 1 rkl Riisiviinietikkaa
- 2 rkl Soijakastiketta
- 2 rkl Seesamiöljyä
Lisukkeet
- Wasabi-tahnaa
- Sushi-inkivääriä (säilötty inkivääri)
- Seesaminsiemeniä
- 1 kpl Nori merilevä arkkeja suikaleina
Valmistus
- Valmista kastike esimerkiksi lasiin tai pieneen kulhoon
- Kuutioi kurkku ja avocadot
- Keitä sushiriisi paketin ohjeen mukaan
- Kuutioi ja paista tofu öljyssä kullanväriseksi
- Kokoa annos, aseta lautaselle sushiriisiä, avocadoa, kurkkua ja tofukuutioita. Lisää lautasen keskelle suikaloitu merileväarkki ”ruusukkeena”. Sirottele annoksen päälle seesaminsiemeniä. Aseta annoksen reunalle tai erilliseen astiaan hieman wasabi-tahnaa ja sushi-inkivääriä
- Lisää muutama ruokalusikallinen kastiketta annoksen päälle (lisää tarvittaessa) ja nauti!