Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Pääruoat - Kevätrullat ja maapähkinävoidippi
Vegaaniset kevätrullat

Kevätrullat ja maapähkinävoidippi

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Vietnamilaiset kevätrullat, jotka tunnetaan myös nimellä ”gỏi cuốn” tai ”tuoreet kevätrullat”, ovat suosittu vietnamilaisen keittiön ruokalaji. Kevätrullat valmistetaan käärimällä erilaisia ​​täytteitä läpikuultavaan riisipaperiin. Rullat tarjoillaan tyypillisesti dippikastikkeiden, kuten maapähkinä- tai hoisin-pohjaisten kastikkeiden kanssa.

Tuoreiden kevätrullien ainesosat

  • Riisipaperi: Ohuet riisijauhosta ja vedestä valmistetut arkit, jotka liotetaan lämpimässä vedessä pehmeäksi ennen käärimistä.
  • Proteiini: Vegaaniversiossa tofua, tempeä tai muita lihankorvikkeita.
  • Kasvikset: Tuoreita kasviksia, kuten salaattia, minttua, korianteria, kurkkua ja porkkanaa.
  • Nuudelit: Riisinuudeleita lisätään usein rakenteen lisäämiseksi.

Vietnamilaiset kevätrullat tarjoillaan tyypillisesti kylminä tai huoneenlämpöisinä, ja ne sopivat nautittavaksi alkupalana tai kevyenä ateriana.

Kevätrullat ja maapähkinävoidippi valmistus

Tällä ohjeella valmistat noin 10 keskikokoista kevätrullaa vegaanisena. Proteiininlähteenä käytettiin kuutioitua tempeä, mutta tofukin käy. Voit myös kokeilla muita vegaanisia proteiininlähteitä (kuten seitania ja papuja) tai tehdä pelkästään kasviksia sisältäviä rullia. Voit käyttää myös mitä tahansa nuudelilaatua ja erilaisia kasviksia.

  1. Pilko kasvikset ja aseta ne valmiiksi lautasille tai kulhoihin
kevätrullat
kevätrullat
kevätrullat

2. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, kuutioi ja paista tofu tai tempeh pannulla, ota riisipaperit esille.

kevätrullat
tempe
riisipaperi

3. Valmista maapähkinävoidippi sekoittamalla vesi, maapähkinävoi, soijakastike ja sitruunamehu juoksevaksi kastikkeeksi

maapähkinävoidippi

4. Liota riisipaperia vedessä kunnes se on pehmennyt, jonka jälkeen levitä riisipaperi alustan päälle ja aloita kevätrullan kokoaminen. Kasaa täytteet riisipaperin päälle, taittele reunat sisään ja rullaa tiukasti pötköksi. Tee niin monta rullaa kuin täytteitä riittää.

kevätrullat
kevätrullat
kevätrullat

Aseta kevätrullat tarjolle maapähkinävoidipin kanssa. Nauti rullat kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Kevätrullat
Kevätrullat ja maapähkinävoidippi -todella herkullista
Vegaaniset kevätrullat

Kevätrullat ja maapähkinävoidippi

Reseptillä valmistuu noin 10 keskikokoista kevätrullaa

Ainesosat
  

  • 1 pkt riisipaperi
  • 50 g riisinuudeli
  • 200 g kiinteää tofua tai tempeä
  • 100 g punakaali
  • 2 porkkanaa
  • 30 g babypinaattia
  • 1-2 kevätsipuli
  • tuoretta persiljaa tai korianteria

Maapähkinävoidippi

  • 3.5 rkl maapähkinävoi
  • 3 tl soijakastike
  • 3 tl sitruunamehu
  • 1 dl vesi

Ohjeet
 

  • Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi
  • Paista kuutioitu tempeh tai tofu pannulla öljyssä
  • Raasta porkkana ja punakaali
  • Silppua kevätsipuli ja persilja tai korianteri
  • Kokoa kevätrulla. Liota riisipaperia vedessä ja aseta pehmennyt riisipaperi alustalle. Lisää pieni määrä jokaista täytettä (porkkanaa, punakaalta, tofua tai tempeä, babypinaattia, nuudeleita ja yrttejä) riisipaperin päälle.
  • Kääri riisipaperi täytteineen rullalle. Tee niin monta rullaa kuin täytteitä riittää.
  • Valmista maapähkinävoidippi: sekoita kulhossa maapähkinävoi, soijakastike, sitruunamehu ja vesi kunnes kastike on juoksevaa.
  • Tarjoile kevätrullat dipin kanssa.