Vietnamilaiset kevätrullat, jotka tunnetaan myös nimellä ”gỏi cuốn” tai ”tuoreet kevätrullat”, ovat suosittu vietnamilanen ruokalaji. Niitä valmistetaan käärimällä erilaisia täytteitä läpikuultavaan riisipaperiin. Rullat tarjoillaan tyypillisesti dippikastikkeiden, kuten maapähkinä- tai hoisin-pohjaisten kastikkeiden kanssa.
Tuoreiden kevätrullien ainesosat
Vietnamilaiset kevätrullat tarjoillaan tyypillisesti kylminä tai huoneenlämpöisinä, ja ne sopivat nautittavaksi alkupalana tai kevyenä ateriana.
Tällä ohjeella valmistat noin 10 keskikokoista rullaa vegaanisena. Proteiininlähteenä käytettiin kuutioitua tempeä, mutta tofukin käy. Voit myös kokeilla muita vegaanisia proteiininlähteitä (kuten seitania ja papuja) tai tehdä pelkästään kasviksia sisältäviä rullia. Voit käyttää myös mitä tahansa nuudelilaatua ja erilaisia kasviksia.
2. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, kuutioi ja paista tofu tai tempeh pannulla, ota riisipaperit esille.
3. Valmista maapähkinävoidippi sekoittamalla vesi, maapähkinävoi, soijakastike ja sitruunamehu juoksevaksi kastikkeeksi
4. Liota riisipaperia vedessä kunnes se on pehmennyt, jonka jälkeen levitä riisipaperi alustan päälle ja aloita kevätrullan kokoaminen. Kasaa täytteet riisipaperin päälle, taittele reunat sisään ja rullaa tiukasti pötköksi. Tee niin monta rullaa kuin täytteitä riittää.
Aseta kevätrullat tarjolle maapähkinävoidipin kanssa. Nauti rullat kylmänä tai huoneenlämpöisenä.
Katso myös: misokeitto herkkusienillä