Miso-keitto on perinteinen japanilainen keitto, jonka pääraaka-aine on fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna. Keitto tunnetaan suolaisesta, umami-rikkaasta maustaan, joka luodaan miso-tahnan käymisprosessissa.
Misokeiton pohjana on perinteisesti Dashi-liemi: kuivatusta merilevästä ja kalahiutaleista valmistettu liemi. Liemi voidaan valmistaa myös ilman kalaa kasvisliemestä.
Misokeittoon lisätään tyypillisesti muita makua antavia ainesosia, kuten tofua, merilevää (usein wakamea) ja kevätsipulia.
Tällä misokeiton reseptillä keitto maustetaan soijakastikkeella ja vaalealla misotahnalla. Keittoon tuo ruokaisuutta tuoreet herkkusienet.
Ripottele keiton päälle seesaminsiemeniä koristeeksi ja nauti.
Katso myös: paistetut nuudelit Pad Thai