Ilmainen toimitus yli 59€ | Toimitusmaksu alkaen 5.90€ | Saapuu 2-3 arkipäivän kuluessa

Koti - Reseptit - Pääruoat - Vegaanipihvit uunijuureksilla ja kasvikermakastikkeella
Vegaanipihvit ja uunijuurekset

Vegaanipihvit uunijuureksilla ja kasvikermakastikkeella

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä

Tässä helpossa reseptissä vegaanipihvit eli soijarouhepihvit valmistetaan uunissa perunoiden ja porkkanoiden kanssa samalla kertaa. Reseptillä valmistuu 4 pihviä.

Soijarouhepihvien valmistaminen uunissa on todella vaivatonta, sillä pihvejä ei tarvitse paistaa erikseen, ja kypsyttyään soijarouhepihvi pysyy myös hyvin kasassa.

Annoksen kruunaa soijakastikkeella maustettu kasvikermakastike.

Vegaanipihvit uunijuureksilla valmistusohjeet

Kuumenna soijarouhe pannulla veden kanssa. Anna veden imeytyä soijarouheeseen.

vegaanipihvi

Lisää perunajauho, vehnäjauho ja mausteet, lisää hieman öljyä ja paista soijarouhemassaa muutama minuutti.

soijarouhepihvit

Leikkaa peruna ja porkkana paloiksi, lisää ne uuninpellille (jätä tilaa soijarouhepihveille) ja ripottele päälle hieman kuivattua yrttiseosta, suolaa ja oliiviöljyä. Jaa pannulla oleva soijarouhemassa karkeasti neljään osaan, ja siirrä uunipellille. Painele pihvit muotoonsa veteen kastetulla (estää tarttumista) paistinlastalla.

vegaanipihvit

Laita pelti uuniin ja paista+ 200-asteessa noin 30 min. Ruoka on valmis kun perunoiden ja porkkanoiden pinta on saanut väriä.

Tee kastike, lisää pieneen kattilaan kasvikerma, soijakastike ja vehnäjauho. Kuumenna kastike niin, että se pulpahtaa. Lisää kastike soijarouhepihvien, perunoiden ja porkkanoiden viereen lautaselle.

Vegaanipihvit ja uunijuurekset
Soijarouhepihvien valmistus on todella helppoa ja samalla uunissa valmistuvat myös uunijuurekset
Vegaanipihvit ja uunijuurekset

Vegaanipihvit uunijuureksilla ja kasvikermakastikkeella

Tällä reseptillä valmistuu neljä pihviä

Ainesosat
  

  • 2 dl soijarouhe
  • 4 dl vesi
  • 1 tl sipulimauste
  • 1 tl paprikamauste
  • 1 tl kurkuma
  • 1/4 tl mustapippuri
  • 1/2 tl suola
  • 1 tl perunajauho
  • 0.5 dl vehnäjauho

Lisukkeet

  • 0.5 kg (tai n. 6-8) perunaa
  • 2-3 porkkanaa
  • Öljyä, hieman suolaa ja yrttimausteseosta perunoille ja porkkanoille

Kastike

  • 1 dl kasvikerma
  • 2 tl soijakastike
  • 2 tl vehnäjauho

Ohjeet
 

  • Keitä 2 dl soijarouhetta ja 4 dl vettä, kiehauta ja paista muutama minuutti kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt soijarouheeseen.
  • Lisää mausteet, perunajauho ja vehnäjauho pannulle sekä hieman öljyä. Sekoita tasaiseksi massaksi ja paista muutama minuutti.
  • Ota pannu sivuun ja jaa soijarouhemassa karkeasti neljään osaan.
  • Siirrä uuninpellille 4 annosta soijarouhemassaa ja muotoile ne veteen kastetulla paistinlastalla pihvin muotoon.
  • Leikkaa perunat ja porkkanat paloiksi, lisää uuninpellille pihvien viereen. Lisää vihannesten päälle yrttiseosta, suolaa ja öljyä.
  • Paista +200-asteessa n. 30min
  • Tee kastike sekoittamalla kasvikerma, soijakastike ja vehnäjauho astiassa. Kuumenna liedellä tai mikrossa, niin että kastike kiehahtaa, ja tarjoa soijarouhepihvien, perunoiden ja porkkanoiden kanssa.