tofuresepti

Tofu on kasvis- ja vegaaniruokavalion perusaines – Monissa suosituissa resepteissä liha voidaan korvata tofulla (katso alempana tofu reseptit). Tämä soijapavuista valmistettu proteiinipitoinen lihankorvike taipuu moneen.

Mitä on tofu?

Alunperin tuhansia vuosia vanha kiinalaisen keittiön raaka-aine on tärkeä proteiinin ja muiden ravintoaineiden lähde kaikkialla Aasiassa. Tofu on myös loistava kasviperäisen proteiinin lähde, ja siksi suosittu vaihtoehto kasvissyöjille ja vegaaneille. 100 g:n annos kiinteää tofua sisältää tyypillisesti noin 15-18 grammaa proteiinia, mikä on verrattavissa moniin eläinperäisiin proteiininlähteisiin. Tofu on myös ”täydellinen proteiini”, mikä tarkoittaa, että se sisältää kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa, joita elimistö ei voi tuottaa itse.

Yksi tofun mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on sen kyky imeä itseensä makuja. Tofussa itsessään on hyvin mieto maku, mutta maustamalla tofua voidaan ruokaan luoda eri ​​makuja ja tekstuureja, olipa tofu reseptin pohjana sitten soijakastike, seesamiöljy tai muita mausteita.

tofua soijapapuja

Tofun valmistus

Soijapavuista valmistettavan tofun valmistusmenetelmä on muuttunut vain vähän vuosisatojen aikana. Prosessi on yllättävän samanlainen kuin juustonvalmistus, sillä soijapavut muunnetaan ensin soijamaidoksi ennen kuin koagulantti (eli hyytymisaine) lisätään. Syntyy soijajuustomassaa, joka erotetaan nesteestä ja puristetaan lohkoiksi. Valmistusprosessissa tofun vesipitoisuus määrittää sen rakenteen.

silkentofu
Valitse tofu reseptistä riippuen joko pehmeänä tai kiinteänä

Tofutyypit

On olemassa monia erilaisia tofutyyppejä, joita tuntemalla voidaan valita sopiva raaka-aine valittuun tofu reseptiin ja erilaisiin ruoanlaittotyyleihin. Tofu voi olla joko silkkisen pehmeää, kiinteää, tai kaikkea siltä väliltä! Yleisesti ottaen tofua on kahta päätyyppiä, pehmeää silken tofua ja kiinteää lohkotofua.

Silken tofu

Silken tofu on pehmein tofutyyppi. Se on rakenteeltaan ja maultaan lähes kermainen ja sitä voidaan käyttää jopa kananmunan, voin ja kerman korvikkeena.

Voit käyttää silken tofua leivonnassa, vanukkaissa, smoothieissa, jäätelöissä ja kastikkeissa. Silken tofu ei rakenteensa vuoksi sovellu paistamiseen, grillaukseen tai muihin resepteihin, joissa tofun täytyy säilyttää muotonsa.

Lohkotofu eli puristettu tofu

Lohkotofun koostumukseen vaikuttaa se, kuinka paljon vettä poistetaan tofun puristusvaiheessa. Lohkotofun kiinteysasteita on usein neljä: pehmeä, puolikiinteä, kiinteä ja erittäin kiinteä.

Pehmeä lohkotofu on lähellä silken tofua ja se säilyttää kevyesti rakenteensa kuin hyydyke. Se soveltuu erityisesti jälkiruokiin.

Puolikiinteän ja kiinteän tofun rakenne on halkeileva ja siksi se sopii ruokiin, jotka eivät vaadi paljon käsittelyä, kuten hauduttamiseen tai keittämiseen.

Kiinteä tai erittäin kiinteä tofu pitää muotonsa hyvin, kun sitä kypsennetään korkeissa lämpötiloissa. Se sopii erinomaisesti paistamiseen. Erittäin kiinteää tofua voi lisäksi käyttää myös uppopaistamiseen ja grillaamiseen.

Tofu reseptit:

Kevätrullat ja maapähkinävoidippi

Sushi bowl tofulla

Tofu pad thai

Tofu fajitas

Proteiini smoothie (mansikka ja mango)

Vegaaninen juustokakku

Erilaisia käyttövalmiita tuotteita tofusta

Kuivattu tofu

Maustettu ja kuivattu tofupala, levy tai suikale. Käytä esimerkiksi välipalana ja ruuanlaitossa.

Savustettu tofu

Tämä on erittäin kiinteää tofua, jossa on miellyttävä savun maku. Perinteisesti se on savustettu teelehtien tai puuhakkeen päällä, tai se voidaan valmistaa nestemäisellä savulla. Se sopii kaikkiin ruokiin, joissa tarvitset pureskeltavaa, savuista lihankorviketta.

Valmiiksi paistetut ja maistetut tofut

Tofuja voi ostaa myös valmiiksi paistettuina ja/ tai maustettuna. Tyypillisesti tofua maustamisessa käytetään soijakastiketta, valkosipulia ja seesamia.

Tofu levitteet

Jos kaipaat vegaanisia dippejä ja tuorejuustoja käyttövalmiina, nämä tuotteet ovat sinua varten. Tofu levitteitä on saatavana monella maulla ja erilaisilla mausteilla, ja voit levittää sitä kekseille, leivälle tai käyttää sitä yksinkertaisesti dippinä.

Fermentoitu tofu

Fermentoitua tofua käytetään yleisesti makuaineena tai mausteena, se yhdistetään kastikkeisiin, keittoihin ja marinadeihin.

tofu resepti
Seesaminsiemenet, soijakastike, valkosipuli ja inkivääri ovat mausteena monessa tofu reseptissä

Ostoskori

Vielä €55,00 ilmaiseen toimitukseen

Ilmainen toimitus yli 55€ tilauksille

Ostoskori ammottaa tyhjyyttään!

Päiväystuotteet

-99%
Bao Long Vietnamilainen Nuudelikeitto-maustekuutiot (Hu Tieu) 75g
PäiväystuotteetSuosituimmat
-64%
Mae Napa Tahmea Riisi Kookoskermalla – Banaani 80g
PäiväystuotteetSuosituimmat
-64%
Mae Napa Tahmea Riisi Kookoskermalla – Taro 80g
PäiväystuotteetGluteeniton
-64%
Mae Napa Tahmea Riisi Kookoskermalla – Isojamssi 80g
PäiväystuotteetGluteeniton
-70%
Neliö riisipaperi 19cm 500g
PäiväystuotteetGluteeniton

Neliö riisipaperi 19cm 500g

0.99 € 3.29 €
-22%
BonVegan Rapeat Ravintohiivapallot 150g
PäiväystuotteetProteiinipitoinen

BonVegan Rapeat Ravintohiivapallot 150g

3.49 € 4.49 €
-72%
Mae Napa tahmea riisi kookoskermalla – Durian 80g
PäiväystuotteetGluteeniton
-30%
Lao Gan Ma fermentoitu tofu chiliöljyssä 260g
PäiväystuotteetProteiinipitoinen
-26%
Taokaenoi Rapea merilevä 59g
PäiväystuotteetGluteeniton

Taokaenoi Rapea merilevä 59g

3.99 € 5.39 €
-41%
Condi luomu soijapohjainen ruokakerma 200ml
PäiväystuotteetLuomu
Tuote lisätty ostoskoriin
Jatka ostoksia Näytä ostoskori