Verkkokauppa lomailee! Emme käsittele tilauksia 17.12.2024-28.12.2024. Voit silti tilata normaalisti!

Search
Search
Koti - Reseptit - Pääruoat - Vegaaninen jouluruoka -katso reseptit
vegaaninen joulumenu

Vegaaninen jouluruoka -katso reseptit

Picture of Anna
Anna
Hei. Olen Anna, sisällöntuottaja, joka rakastaa kokata, ja kokeilla reseptejä ja makuja eri puolilta maailmaa. Ruoanlaitossa minulle tärkeää on helppous, terveellisyys, monipuolisuus ja ennen kaikkea hyvä maku.
Mistä voit ostaa ainesosia?​
Lisää reseptejä löydät täältä
vegaaninen jouluruoka

Vegaaninen jouluruoka voidaan valmistaa perinteisin reseptein. Suunnittelemamme joulumenu sisältää glögiä, pähkinöitä, hummus-perunasalaattia, rosollia, lanttu– ja porkkanalaatikoita, vegaanisen murekkeen puolukkahillolla ja puolukkaisen piparipohjaisen juustokakun.

Katso reseptimme ja poimi ideoita vegaaniseen jouluun!

Vegaanista suklaata ja muita vegaanisia joulunherkkuja löydät täältä.

Vegaaninen joulumenu

Alkuun

Pähkinä-rusina kulho ja glögi

Salaatit

Hummus-perunasalaatti

Rosolli

Pääruoka

Lanttu- ja porkkanalaatikko

Vegaaninen mureke ja puolukkahillo

Väliruoka

Riisipuuro mantelilla

Jälkiruoka

Vegaanisia pipareita

Juustokakku puolukkatäytteellä

pähkinöitä
vegaaninen juustokakku
porkkanalaatikko ja lanttulaatikko

Reseptit

vegaaninen porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko (vegaaninen)

Ainesosat
  

Riisipuuro

  • 1 dl puuroriisi
  • 1 dl vesi
  • 0.5 l kaurajuoma
  • 1 tl suola

Vuokaan

  • 0.5 kg keitettyjä porkkanoita soseena
  • 2 rkl siirappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuri
  • pinnalle kikhernejauhoa ja seesaminsiemeniä

Ohjeet
 

  • Kiehauta ensin 1 dl puuroriisiä ja 1 dl vettä. Lisää kaurajuoma ja suola.
  • Keitä puuroa kunnes neste on imeytynyt puuroon. Siirrä puuro uunivuokaan.
  • Pilko porkkanat pieneksi ja keitä ne suolatussa vedessä pehmeäksi. Soseuta porkkanat ja lisää vuokaan riisin sekaan.
  • Mausta porkkana-riisiseos suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinnalle kikhernejauhoa ja seesaminsiemeniä.
  • Paista 200-asteessa n. 45 min – 1h.
rosolli

Rosolli

Ainesosat
  

  • 2-3 keskikokoista keitettyä tai etikkasäilöttyä punajuurta
  • 2 keitettyä porkkanaa
  • 1 suolakurkku
  • 1/2 sipuli
  • 1-2 omenaa

Ohjeet
 

  • Valmistus: Keitä porkkanat kypsiksi. Toimi samoin jos käytät raakoja punajuuria. Kuutioi kaikki ainekset ja asettele tarjoiluvadille tai kulhoon.
hummus salaatti

Hummus-peruna salaatti

Ainesosat
  

  • 2 keitettyä perunaa
  • 20 g kapriksia
  • 125 g kirsikkatomaatteja
  • 1/3 kurkkua
  • 1 suolakurkku
  • 100 g oliiveja
  • 2-3 dl hummusta (erillinen resepti, linkki alempana)
  • 1/2-1 punasipuli

Ohjeet
 

  • Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja asettele tarjoiluvadille tai kulhoon.

Huomautukset

vegaaninen lanttulaatikko

Lanttulaatikko (vegaaninen)

Ainesosat
  

  • 0.75 kg lanttua
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl kaurajuoma
  • 0.5 dl kikhernejauho
  • 0.5 dl siirappi
  • 0.5 tl mustapippuri
  • Pinnalle kikhernejauhoa

Ohjeet
 

  • Keitä lantut suolatussa vedessä pehmeiksi ja soseuta. Siirrä sose uunivuokaan
  • Sekoita muut ainekset lanttusoseen joukkoon
  • Ripottele päälle kikhernejauhoa ja paista 200-asteisessa uunissa n. 45 min – 1h.
vegaaninenmureke 3

Vegaaninen mureke ja puolukkahillo

Ainesosat
  

  • 1 sipuli
  • 2 dl soijarouhe
  • 2 dl kvinoa
  • 2 porkkanaa raasteena
  • 5 rkl oliiviöljy
  • 5 dl vettä
  • 220 g kypsiä musta- tai kidneypapuja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuri
  • 1 tl paprikajauhe
  • 2 rkl seesaminsiemen
  • 1 dl kikhernejauho
  • 1 kpl kasviliemikuutio

Puolukkahillo

  • 200 g (4 dl) puolukoita
  • 0.5 dl sokeri
  • 1 rkl perunajauho

Ohjeet
 

  • Kuullota pilkottu sipuli öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe, 5 rkl oliiviöljyä ja paista hetki.
  • Lisää 5 dl vettä, kvinoa, pavut ja mausteet. Keitä n. 10 minuuttia kunnes suuri osa nesteestä on imeytynyt.
  • Lisää kikhernejauho ja porkkanaraaste. Sekoita ja paista hetki.
  • Siirrä kiinteytynyt massa leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.
  • Paista 220-asteessa n. 30 minuuttia.
  • Puolukkahillo: sulata jäiset marjat kattilassa, lisää sokeri ja perunajauho. Kiehauta ja keitä hetki.
Vegaaninen riisipuuro

Vegaaninen riisipuuro

Riisipuuron vegaaninen versio keitetään kasvimaitoon. Tarjoile valmis puuro kanelin, pähkinöiden, marjojen tai hedelmien kanssa (tai sellaisenaan).

Ainesosat
  

  • 2 dl puuroriisi
  • 2 dl vesi
  • 1 l mantelijuoma (kaura- tai soijajuoma)
  • 1 tl suola

Ohjeet
 

  • Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja riisi. Keitä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  • Lisää mantelijuoma (tai muu vegaaninen kasvimaito) ja suola, ja keitä miedolla lämmöllä kunnes puuro on rakenteeltaan sopivaa.
  • Nosta pois liedeltä ja anna puuron levätä hetki ennen tarjoilua.
Jouluinen vegaaninen juustokakku piparipohjalla

Jouluinen vegaaninen juustokakku (puolukka-juustokakku)

Ainesosat
  

Pohja

  • 100 g vegaanisia pipareita
  • 50 g (0.5 dl) vegaanista margariinia

Välikerros

  • 400 g pehmeää tofua (silken)
  • 4 rkl sitruunamehu
  • 1 dl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl perunajauho
  • 2 dl kasvikerma
  • 5 tl agar agar jauhe
  • 2 dl kaurajuoma (tai muu kasvimaito)

Puolukkahyydyke

  • 200 g puolukka
  • 0.5 dl sokeri
  • 1 dl vettä
  • 3 tl agarjauhe

Ohjeet
 

  • Sulata margariini ja murusta piparit pieniksi muruiksi. Yhdistä ainekset ja painele piparipohja tasaiseksi halkaisijaltaan noin 18 cm pyöreään irtopohjavuokaan.
  • Vispaa välikerroksen ainekset agaria lukuunottamatta kuohkeaksi kulhossa. Siirrä kattilaan, lisää agar ja kiehauta. Keitä vähintään 2 minuuttia ja kaada seos välittömästi piparipohjan päälle. Hyydytä noin 45 min -1h.
  • Kun välikerros on hyytynyt valmista puolukkahyydyke. Lisää jäiset puolukat (säästä pieni määrä kakun päälle), vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä noin 3 minuuttia samalla sekoittaen ja survoen puolukat tasaiseksi massaksi. Lisää agar ja keitä vielä vähintään 2 minuutia. Kaada puolukkasurvos välikerroksen päälle. Hyytymiseen kuluu noin 30 minuuttia.
  • Koristele valmis kakku piparimuruilla ja muutamalla puolukalla.